25 اردیبهشت 1404
45

وزیر فرهنگ و ارشاداسلامی با مقایسه مختومقلی فراغی با شعرای بزرگ زبان فارسی گفت: همانطور که فرودوسی چنین نقشی را برای زبان و فرهنگ فارسی دارد، مختومقلی نیز توانست زبان و فرهنگ ترکمن را صیانت کند.

وزیر فرهنگ: مختومقلی فراغی، فردوسیِ ترکمن‌هاست
به گزارش خبرگزاری گرگان ما
- اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان، سیدعباس صالحی عصر امروز در مراسم دویست و نود و دومین سالگرد شاعر و عارف مسلمانِ ترکمن اظهار کرد: امروز پس از حدود 300 سال همچنان بذر محبت این شاعرِ عارف در دل مردم است که از این سو و آن سو حرکت می‌کنند و به اینجا می‌آیند و گرد هم جمع می‌شوند؛ این اتفاق بسیار جذاب و قابل ملاحظه است.

وزیر فرهنگ و ارشاداسلامی با اشاره به علاقه‌مندی مردم ترکمن از ایران گرفته تا ترکمنستان و افغانستان و دیگر کشورها به محتومقلی فراغی و اشعار او بیان کرد: قوم شریف و نجیب ترکمن احساس می‌کند مختومقلی فراغی موجب شده که زبان و فرهنگ ترکمن محفو ظ بماند و این احساس دین را در گلستان، ایران و ترکمنستان نسبت به این حکیم شاعر عارف دارد.

وی با مقایسه مختومقلی فراغی با شعرای بزرگ زبان فارسی گفت: همانطور که فرودوسی چنین نقشی را برای زبان و فرهنگ فارسی دارد، مختومقلی نیز توانست زبان و فرهنگ ترکمن را صیانت کند. آنهایی که می‌توانند این اقوام و ملل را صیانت کنند در حقیقت به حکم الهی پایبند هستند تا تبادل فرهنگ اقوام اتفاق بیفتد.

صالحی با برشمردن ویژگی‌های مختومقلی افزود: او شاعر مردم و زبان مردم بود. کلمات و شعر او به صورت ضرب المثل در حافظه تاریخی مردم ترکمن و غیرترکمن جاری شده است. او می‌داند که اگر شعر با مردم ارتباط داشته باشد، می‌ماند و از مردم فاصله بگیرد بقایی ندارد. بارها گفته بود که زبانی برای مردم نسراید بهتر است بریده شود. او برای اینکه شاعر مردم بود در دل و جان مردم ترکمن و کسانی که با شعر او ارتباط داشتند محفوظ مانده است.

وی مختومقلی فراغی را شاعر وحدت و وفاق دانست و گفت: قدرت حق در وحدت ظهور پیدا می‌کند؛ کسانی که با همدیگر وحدت دارند تمام نعمت‌ها را در دست می‌گیرند و ملتی که وحدت داشته باشد، نعمت‌های الهی بر آن قوم سرازیر می‌شود.

وزیر فرهنگ و ارشاداسلامی ادامه داد: مختومقلی فراغی به خوبی در زمانه خود منادی وحدت بود؛ پژوهشگران تأثیر نفس مختومقلی را در وحدت اجتماعی مردم منطقه قابل مشاهده می‌دانند. او شاعر وحدت مردم بود و زبان و حنجره او حنجره وحدت بود و از کلام او بوی تفرقه نمی‌آمد. ویژگی دیگر مختومقلی این است که او شاعر حقیقت و حق‌گو بود. او زبان و کام به قدرتمندان و درباریان نسپرد و وفادار حقیقت بود و از قدرت‌هایی که با حقیقت فاصله داشتند؛ فاصله داشت. او به این نگاه و رویکرد وفادار بود که آنچه را حق و حقیقت می‌داند زبان و کام از او فرو نبندد.

صالحی مختومقلی را شاعر عدالت و اخلاقیات دانست و گفت: او چون سعدی به بیان حکمت اخلاقی تعهد داشت. شعر او شعر حکمت و اخلاق است و او شاعر پرمحبت به اهل بیت (ع) بود. قوم و فرهنگ ترکمن فرهنگ محبت به اهل بیت(ع) است و مختومقلی پیشتاز و طلایه‌دار این حرکت بود و نامش بر تارک ایران،  گلستان و کل جهان می‌درخشد.

انتهای پیام/


https://gorganema.ir