به گزارش همشهری آنلاین، فرشید پورحاجت در نشست تخصصی مدیریت زنجیره تامین مصالح از معدن تا ساخت با تاکید بر این که رسیدگی به موضوع قیمت مسکن بسیار مهم است، اظهار کرد: معتقد نیستیم مصالح ساختمانی باید از بورس خارج شود چراکه بورس برای بازار مهم است. اما سازوکار کنونی بورس برای عرصه مصالح ساختمانی نیازمند بررسی است که وزارتخانههای راه و اقتصاد باید در این رابطه برنامهریزی کنند.
وی افزود: بخشی از همکاران ما در حوزه مسکن حمایتی فعالیت می کنند. در همه دنیا نیز مسکن حمایتی تولید می شود اما امروز توانسته ایم تفاوتی بین ساخت و ساز بخش خصوصی و مردم با مساکن حمایتی داریم؟ در پاسخ باید بگویم که سازوکار بورس چنین تفاوتی را قائل نیست.
پورحاجت تاکید کرد: آقای وزیر اقتصاد بگوید در حالی که وزارت راه و شهرسازی در یکسال گذشته تلاش زیادی برای حوزه مسکن کرده چرا شما پای کار نمی آیید و ریسک تولید مسکن را کاهش دهید؟
دبیر کانون سراسری انبوه سازان با طرح این پرسش که در حوزه بورس کشف قیمت چگونه صورت میگیرد و سازو کار آن چیست، گفت: مبنای این کشف قیمت سازوکار بازار نیست. نوسان گیری قیمت را چه کسانی انجام می دهند؟
پورحاجت تاکید کرد: طی دو سال اخیر که سیمان و فولاد وارد بورس شده دوستان در افزایش قیمت پیشران هستند اما در کاهش قیمت خیر.این همه سوبسید و رانت ایجاد شده آیا نباید تامین مصالح ساختمانی در داخل با خارج( صادرات) تفاوت داشته باشد.
وی تاکید کرد: آیا این بنگاه ها خصوصی هستند دولتی هستند؟ امروز بورسی ها به راحتی اعلام می کنند که ۲ درصد هزینه ساخت سیمان است که این را قبول ندارم و یک حرف غیرکارشناسی است. سیمان بالای ۵ درصد در مسکن های حمایتی تاثیر گذار است که عدد قابل توجهی است.