به گزارش همشهری آنلاین، بین این آدمها البته هستند کسانی که سبد و چاقو به دست وارد طبیعت میشوند تا دست خالی به خانه برنگردند و سبزی خوردن چند روزشان، گیاهان دارویی چند ماهشان و گلهای سر طاقچهشان را هم تهیه کرده باشند؛ بدون اینکه بدانند این کار راه و رسم خودش را دارد.
اصولا آنهایی که به چیدن گیاهان از دل طبیعت علاقه دارند باید بدانند که اولا هر گیاهی را نمیتوانند بچینند و دوم اینکه آن دسته از گیاهانی که قابل چیدن هستند را هم باید با اصول خاصی بچینند تا به طبیعت خسارتی وارد نشود.
گیاهان بذری باید بعد از بذرپاشی و گیاهان پیازی باید بدون پیاز و ریشه و از ساقه چیده شوند و همه این گیاهان باید به صورت شلخته چیده شوند تا برای سالهای بعد هم امکان رویش مجدد این نباتات وجود داشته باشد یا اینکه چیدن گیاهانی مثل گلهای لاله واژگون ممنوع است و گیاهانی مثل سقز، مجاز مشروط و گیاهان فصلی خودرو، مجاز با نظارت هستند.
اما با وجود این اصول که از سوی سازمان محیطزیست و منابع طبیعی همواره در حال گوشزد شدن است، خیلیها بدون رعایت کردن این موارد، هر چیزی را که خوششان بیاید از ریشه در میآورند و با خودشان به خانه میبرند.
این برداشت غیراصولی گیاهان توسط مردم باعث شده از دامنه پراکنش و تراکم این گیاهان سال به سال کاسته شود و این افراد با برداشت انبوه، بیرویه و غیراصولی موجب خسران به طبیعت و نسلهای آینده شدهاند؛ به همین دلیل برخی از رویشگاههای طبیعی مثل دشت لاله کوهرنگ که یکی از مشهورترین دشتهای لاله در کشور و یکی آثار طبیعی ملی به شمار میرود، برای ورود گردشگران ممنوع شده است.
بیشتر بخوانید:
-
تاراج آنلاین خاک جزیره هرمز
-
تهران سبزتر می شود | ساخت ۱۰ بوستان روستایی در استان تهران کلید خورد
مساحت این دشت از ۳ هزار و ۶۰۰ هکتار طی چند سال گذشته به ۴۰۰ هکتار کاهش یافته و کاهش چشمگیر مساحت این دشت و کاهش تعداد گلهای موجود و خطر انقراض این گلها، مسئولان را ملزم کرد تا ورود گردشگران و مسافران به این دشت را ممنوع اعلام کنند.
خلاصه کلام اینکه حواستان به طبیعت و محیطزیست باشد و توصیه ما مثل مجریهای تلویزیون این است که با گیاهان مهربان باشید و به جای درو کردن، فقط آنهایی را که مجاز هستند، بچینید تا این طبیعت برای فرزندانمان هم باقی بماند.