علیرضا زاکانی پنجمین کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری به سوالات کارشناسان اقتصادی پاسخ داد.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، در ابتدای اولین مناظره انتخاباتی چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، مهدی خسروی، مجری این مناظره شماره های اختصاص یافته به کاندیداها را اعلام کرد.
بنا به گفته مجری مناظره انتخابات ریاست جمهوری، طرح پرسشهای نامزدها براساس شماره نامزدها خواهد بود و دیگر قرعه کشی انجام نخواهد شد.
هر نامزد در سه بازه زمانی ۸ دقیقه به مدت ۲۴ دقیقه میتواند به سوالات پاسخ دهد و سرانجام در یک فرصت ۶ دقیقهای به جمع بندی اظهارات خود و حتی پاسخ به انتقادات یا دفاعیاتش خواهد پرداخت.
علیرضا زاکانی پنجمین کاندیدایی است که به سوال پاسخ داد. او بر صندلی شماره 5 تکیه زده است.
هر نامزد باید به این سوال ها جواب دهد
دانشجعفری: آیا دولت شما آنچه در برنامه هفتم پیش بینی شده را قبول دارد؟
غضنفری: هر سال در دولت شما چقدر سرمایه گذاری می شود، از کجا؟ و نقش بخش خصوصی چیست؟
مظاهری: برای تامین رشد هشت درصد سرمایه گذاری همیشه امکان خوبی بوده است؛ برنامه شما برای جلب سرمایه گذاری خارجی و هدایت آن و البته درچارچوب قانون مصوب مجلس و مجمع تشخیص چیست؟
فولادگر: چه برنامه ای دارید که بحث سند راهبردی توسعه صنعتی در کشور تهیه، تدوین و ابلاغ شود؟
حمید پورمحمدی: برای بهبود فضای کسب و کار و ارتقای جایگاه کشور در فضای کسب و کار چه میکنید؟
مروی: برای تامین نهادهها باید ثبت سفارش شود؛ تقاضا برای ارز وارداتی زیاد است و اینها باید ۶-۷ ماه در نوبت بمانند؛ صادرکننده هم برایش نمی صرفد و انگار به او ۳۰-۴۰ درصد مالیات می بندیم. برنامه شما برای بحث پیمان سپاری ارزی چیست؟
نجفی عرب: برنامه مشخصی درباره ثبات بخشی به اقتصاد کلان کشور که فعالان اقتصادی بتوانند در وادی این ثبات که ایجاد میشود، برنامه مشخصی داشته باشند چیست؟ امروز واقعا در این زمینه دچار مشکلیم. صبح بلند می شویم می بینیم تورم و نرخ ارز و ... تغییر کرده است.
اهم اظهارات علیرضا زاکانی را بخوانید؛
*بنده یک پزشک هستم اگر پزشک تشخیص غلط بدهد نسخه غلط می پیچد تشخیص غلط به کارنامه سیاه منجر می شود.مشکل اصلی ایران تحریم ظالمانه آمریکا نیست بلکه تجویزهای اقتصادی آمریکاست لذا بنده برای تحول در اقتصاد در چهار محور اساسی برای ارتقا شاخص عدالت و پیشرفت با استفاده از همه فرصت های داخلی منطقه ای و جهانی قائلم که اولا باید تاکید بر استقلال اقتصادی و ثبات بخشی در اقتصاد کشور براساس دلار زدایی از اقتصاد و تکیه بر پول ملی و افزایش قدرت پول ملی داشته باشیم.
*ثانیا جهش تولید با حرکت به سمت تولید محصول محور و دانش بنیان و ارزش افزوده بالا رو پیگیری کنیم.
*ثالثا، حاکمیت مردمسالاری دینی در عرصه اقتصاد را بپذیریم و با تکیه بر مشارکت مردم کارها را پیش ببریم.
رابعاً، خلق ثروت و توزیع عادلانه ثروت را در دستور کار بگذاریم. مردم ریالی درآمد کسب می کنند ولی با مسیری که خلق کردیم دلاری خرج می کنند. این مشکل اساسیِ اقتصادی ماست. تا وقتی که این حل نشود اساساً امکان حل موضوع وجود ندارد. ولی با مسیری که خلق کردیم دلاری خرج می کنند. این مشکل اساسی اقتصادی ماست.
*تا وقتی که این ناترازی حل نشود اساساً امکان حل موضوع وجود ندارد. ما دائما داریم نسخه های غلط می پیچیم. از سال ۶۹ دنبال جهانی سازی قیمتها و تضعیف دولت بودند. باید بازگشت به ارزش پول ملی و استقلال کشور را حفظ کرد. توجه به عدم خام فروشی و ایجاد زمینه ارائه محصول نهایی با ارزش بالا مد نظر است.
*درباره مشارکت مردم هم مبتنی بر قانون اساسی باید امکانی فراهم شود. چون با تکیه بر فناوری می شود فرایندها را کوتاه کرد، باید مردم را در اقتصاد هم مشارکت داد و خلق ثروتی که می شود را عادلانه توزیع کرد. مشکل ما تحریمهای آمریکا نیست تجویزهای اقتصادی آمریکاست.
2727