07 آبان 1402
243

با ورود ریاست جمهوری به ماجرای مدیریت پسماند در استان‌های شمالی چند پروژه پس از سالها بلاتکلیفی دستور بررسی و اختصاص بودجه گرفتند.

ضرب الاجل هایی برای مدیریت پسماند شمال | آیا معضل زباله شمال ساماندهی می‌شود؟

همشهری - زهرا رفیعی: با دستور ابراهیم رییسی، دفتر بازرسی ریاست جمهوری به مسئله پسماند در شمال کشور وارد شده و قرار است ظرف ۱۵ روز آینده تکلیف محل دپوی زباله در منطقه عمارت مازندران مشخص شود، پروژه نیمه کاره سد هراز که در پایین دست این محل دپو قرار دارد حداکثر تا پایان سال به نتیجه برسد، گزارشی از دلیل تاخیر در راه‌اندازی زباله سوز رشت تهیه شود و با شرط اعلام زمان‌بندی قطعی تحویل طرح زباله سوز ساری، اعتبار مورد نیاز این طرح تامین شود.  


زباله سوز رشت و محل دپوی سراوان 

بهمن سال ۱۳۸۹ دولت وقت در سفر به گیلان مصوب کرد تا با توجه به مشکلات عدیده ناشی از زباله در مناطق شمالی کشور، منابع مالی دولتی برای احداث، خرید و راه‌اندازی کارخانه زباله‌سوز در شهرهای رشت، ساری و نوشهر تخصیص داده شود. سال ۱۳۹۲ شهرداری رشت به عنوان متولی امر جمع آوری پسماند، قرارداری به ارزش ۴۰ میلیون دلار در صورت تأمین منابع مالی از طرف دولت یا یک شرکت خصوصی منعقد کرد. رییس جمهور دستور داد که بازرسی ریاست جمهوری وضعیت این پولها و به نتیجه نرسیدن‌ها را بررسی کند. طرح ساماندهی محل دپوی سراوان نیز مورد بررسی و دستور تخصیص بودجه دریافت کرد.  

زباله سوز رشت : محل دپوی سراوان:
۱۰ سال 
۹ میلیون دلار: بودجه اختصاص یافته 
۱۵ درصد پیشرفت کار
۶۰۰ تن ظرفیت پردازش پسماند و زباله‌سوز
۷۵ درصد پیشرفت فیزیکی 
۸۰ میلیارد تومان اختصاص بودجه  در دولت سیزدهم

راه‌اندازی سد هراز با ساماندهی زباله در عمارت

پرونده سایت زباله عمارت شهرستان آمل پس از ۴۰ سال بلاتکلیفی برای توقف انتقال زباله به این مکان و انتخاب محل جدید، با ضرب‌العجل ۱۵ روزه ریاست جمهوری روبرو شد. به دستور ابراهیم رییسی قرار شد، با اقدامات کارشناسی و دقیق، جانمایی جدید محل دفن پسماندهای این شهر انجام و وزارت نیرو نیز همزمان کار پاک‌سازی و ایزوله محل دفن فعلی (منطقه عمارت در مازندران) و عملیات اجرائی تکمیل طرح سد هراز آغاز شود. براساس مجوز اولیه‌ایی که وزارت نیرو برای احداث سد از سازمان حفاظت محیط زیست دریافت کرد،  ۱۹ آیتم باید به عنوان تعهدات این وزارت انجام می‌شد که ساماندهی پسماند عمارت یکی از آنها بود.

زباله در عمارت: سد هراز :
۹ هکتار: منطقه انباشت زباله عمارت 
۴۰۰ تن زباله در روزهای عادی
۷۰۰ تن در روزهای تعطیل
۷ منطقه جدید پیشنهاد شده برای سایت جدید زباله آمل 
۱۱ سال تخلیه زباله عمارت زمان می‌برد
۲ میلیون تن زباله در عمارت دپو شده است
۱۳۸۹ : کلنگ زنی
۲۵۰ میلیون متر مکعب مخزن سد
۶۵۰ میلیون متر مکعب تنظیم آب
۱۰۰ میلیون متر مکعب برای تامین آب شرب ۹ شهر
۵۵ درصد پیشرفت فیزیکی سازه سد
از ۴۴۰ میلیارد تومان مصوب فقط ۷۲ میلیارد تومان نقدی پرداخت شده

نیروگاه زباله سوز ساری

عملیات ساخت نیروگاه زباله‌سوز ساری سال ۱۳۸۸ شروع شد. این طرح با پیشرفت ۴۰ درصدی در سال ۱۴۰۰ به دولت سیزدهم تحویل شد و با اعتبار ۳۰۰ میلیارد تومانی به پیشرفت ۹۲ درصدی رسیده است. تکمیل این نیروگاه نیازمند تخصیص ۲۴۰ میلیارد تومان اعتبار دیگر از سوی سازمان برنامه و بودجه است که در جلسه رئیس جمهور با استانداران گیلان و مازندران اعلام شد که «در موافقتنامه کمک به ساماندهی مدیریت پسماندهای استان‌های ساحلی این میزان اعتبار پیش‌بینی شده است» به گفته استاندار مازندران با تکمیل این طرح ۳۰ درصد از مشکلات پسماند استان مازندران کاسته خواهد شد. ابراهیم رییسی به رئیس سازمان برنامه و بودجه دستور داد با شرط اعلام زمان بندی قطعی تحویل طرح، اعتبار مورد نیاز برای تکمیل آن تخصیص یابد.

۱۳۸۸ سال شروع طرح
۲ هزار و ۶۶۰ میلیاردریال در بخش ابنیه و ۱۷ میلیون دلار  در بخش تجهیزات هزینه شده است
۲ هزار و ۳۶۰ میلیارد ریال بودجه در دولت سیزدهم اختصاص یافته است
۲ میلیون دلار بودجه مورد نیاز است
۹۰ درصد پیشرفت پروژه 
۴۵۰ تن ظرفیت پردازش پسماند و زباله سوز ساری است


https://gorganema.ir