21 دی 1402
172

سازمان هواشناسی با صدور ۲ هشدار نارنجی از بارش باران و برف، مه‌گرفتگی و کولاک برف و بهمن در مناطق کوهستانی و همچنین ارتفاع امواج در سواحل کشور خبر داد.

هشدار نارنجی برف و باران به ۱۲ استان؛ از اختلال در تردد تا قطع برق | هجوم امواج به ۳ استان ساحلی

به گزارش همشهری آنلاین، سازمان هواشناسی کشور با تاکید بر تشدید فعالیت سامانه بارشی همراه با بارش باران و برف، مه‌گرفتگی و در مناطق کوهستانی کولاک برف و احتمال بهمن هشدار نارنجی صادر کرد.

  • تهران امروز برفی می‌شود | بارش برف و باران در ۱۹ استان بارش ؛ شدت بارش‌ها در این ۹ استان

بر اساس این هشدار استان‌های زیر در زمان اعلام‌شده دچار مخاطره جوی خواهند شد:

جمعه ۱۴۰۲/۱۰/۲۲: جنوب غرب آذربایجان غربی، غرب کردستان، کرمانشاه، ایلام، کهگیلویه و بویراحمد، شمال و شرق خوزستان

شنبه ۱۴۰۲/۱۰/۲۳: آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، کردستان، کرمانشاه، گیلان و ارتفاعات زنجان، قزوین و البرز

بر اثر این مخاطره جوی اختلال در ناوگان حمل و نقل جاده‌ای، ریلی و هوایی، لغزندگی زمین در گردنه‌های کوهستانی به سبب بارش برف، کاهش دید، احتمال سقوط سنگ از ارتفاعات، احتمال بهمن، کولاک برف، سیلابی شدن مسیل‌ها، طغیان رودخانه‌ها، آب‌گرفتگی معابر و احتمال قطعی برق در نواحی روستایی در نقاط سردسیر پیش‌بینی شده است.

سازمان مذکور موارد زیر را توصیه کرد:

پرهیز از سفرهای غیر ضروری بویژه در گردنه های برف گیر و مجهز بودن خودروها به وسایل زمستانی در مناطق سردسیر، عدم توقف در بستر و حاشیه رودخانه‌ها، احتیاط در عبور از حاشیه رودخانه‌ها و مسیل‌ها، خودداری از فعالیت‌های کوه‌نوردی و جابجایی عشایر، پرهیز از فعالیت‌های عمرانی، آمادگی دستگاه‌های اجرایی و امدادی و پاک‌سازی دهانه پل‌ها، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها و آمادگی راهداری جهت برف‌روبی در گردنه‌ها و نقاط سردسیر

هجوم امواج به ۳ استان ساحلی

سازمان هواشناسی همچنین درخصوص افزایش بیشینه سرعت وزش باد لحظه‌ای تا ۳۰ نات و افزایش بیشینه ارتفاع امواج در مناطق ساحلی تا ۲ متر و در مناطق دور از ساحل بیش از ۲ متر هشدار نارنجی دیگری صادر کرد.

بر اساس این هشدار شنبه ۱۴۰۲/۱۰/۲۳ و یکشنبه ۱۴۰۲/۱۰/۲۴ مناطق ساحلی و دور از ساحل استان‌های گیلان، مازندران و گلستان و دوشنبه ۱۴۰۲/۱۰/۲۵ مناطق ساحلی و دور از ساحل استان‌های گیلان و مازندران دچار مخاطره جوی خواهند شد.

بر اثر این مخاطره جوی نیز غرق شدن شناگران و آسیب به قفس ها و تورهای صیادی، خسارت به شناورهای تفریحی و سبک، اختلال در ترددهای دریایی و احتمال خسارت به تاسیسات دریایی پیش‌بینی شده است.

سازمان فوق موارد زیر را توصیه کرد:

منع فعالیت های شیلاتی، ممانعت از تردد شناورهای سبک و تفریحی، ممانعت از ورود و خروج کشتی ها به بنادر، منع تردد کشتی های تجاری و منع فعالیت های پشتیبانی صنایع فراساحل و آماده باش برای مواجهه با خسارت احتمالی توسط کلیه فعالان دریایی پیش‌بینی شده است.


https://gorganema.ir