ایسنا نوشت: شرکت «دومینیون» که یکی از بزرگترین شرکتهای تولیدکننده دستگاههای شمارش رای در آمریکاست، موافقت کرد تا با دریافت ۷۸۷ میلیون و ۵۰۰ هزار دلار از شبکه خبری «فاکس نیوز»، از شکایت علیه این رسانه آمریکایی بابت ادعاهای دروغش درباره تقلب انتخاباتی ۲۰۲۰ و نقش این شرکت در آن دست بکشد.
به نوشته روزنامه گاردین، اولین جلسه دادگاه شبکه خبری فاکس نیوز و شرکت دومینیون قرار بود سهشنبه برگزار شود اما دو طرف پیش از شروع جلسه توافق کردند و این شبکه پذیرفت که ۷۸۷ میلیون و پانصد هزار دلار بابت خسارت به شرکت مذکور پرداخت کند که نیمی از خسارت مورد درخواست دومینیون میشود.
به غیر از مبلغ مورد توافق، جزئیات بیشتری از سازش دو طرف منتشر نشده و وکلای شرکت دومینیون پاسخ ندادند که آیا توافق آنها شامل عذرخواهی رسمی شبکه خبری فاکس نیوز هم میشود یا خیر. این شرکت قبلا تقاضای دریافت خسارت ۱.۶ میلیارد دلاری داشت.
جاستین نلسون، وکیل شرکت دومینیون بعد از توافق در کنفرانس خبری مقابل دادگاه گفت: «حقیقت حائز اهمیت است. دروغ گفتن تبعاتی دارد. حقیقت، قرمز (جمهوریخواه) یا آبی (دموکرات) نمیشناسد. مردم از هر طیف سیاسی، میتوانند روی مسائل اختلافنظر داشته باشند اما به خاطر دموکراسی خودمان که بتواند ۲۵۰ سال دیگر و شاید بیشتر دوام داشته باشد، ما باید به بیان حقایق متعهد باشیم.»
شبکه فاکس نیوز هم در بیانیهای گفت این توافق نشاندهنده «تعهد مستمر آن به بالاترین استانداردهای روزنامهنگاری» است. در بیانیه این رسانه که مالک آن روپرت مرداک است، آمده است: «امیدواریم که تصمیم ما برای حل و فصل دوستانه این مناقشه با دومینیون، به جای ورود به روند دادگاهی تفرقهانگیز، به این کشور اجازه دهد تا از این مسائل عبور کند.»
این پروندهای که بسته شد، میتوانست تبعات سیاسی و حقوقی گستردهای در پی داشته باشد.
محافظهکاران و حامیان انتخاباتی دونالد ترامپ، رئیسجمهوری پیشین آمریکا در جریان انتخابات سال ۲۰۲۰ ادعا کردند که شرکت دومینیون با هدف جلوگیری از انتخاب مجدد ترامپ به ریاست جمهوری، دستگاههای شمارش رای خود را «دستکاری» کرده است؛ ادعایی که ترامپ هم بدون ارائه هیچ مدرکی به آن دامن زد.
شرکت دومینیون پیشتر در دادگاه و با حکم قاضی ثابت کرده بود که ادعاهای مطرح شده در شبکه خبری فاکس درباره دستکاری در آراء و وابستگی این شرکت به هوگو چاوز، رئیسجمهوری سابق ونزوئلا «بیاساس» است.
دومینیون میگوید، فاکس نیوز در جریان انتخابات سال ۲۰۲۰ مهمانانی را جلوی دوربین آورد که با طرح ادعاهایی این چنینی، بیمحابا واقعیت را زیرپا گذاشتهاند. این شرکت میگوید متن پیامها و ایمیلهای داخلی تهیهکنندگان و ستارههای فاکس نیوز تا مدیران اجرایی ارشدش نشان میدهد که همه میدانستند ادعاهای مربوط به پیروزی ترامپ دروغ است اما علیرغم این باور، به دعوت از میهمانان جنجالی و اظهارات مشابه ادامه دادند چرا که نگران کاهش تعداد تماشاچیان خود بودند.
311311