پس از آغاز طرح نظارت ویژه بر عملکرد نانواییها و فرآیند توزیع آرد و نان در گلستان، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار گلستان از ارجاع 10 پرونده و فرماندار گنبدکاووس از ارجاع 20 پرونده تخلفات نانواییها به دادستانی برای ابطال جواز کسب با عنوان اخلال در نظام اقتصادی خبر دادند و حال توپ برخورد با نانواییهای متخلف در زمین دادستانی است.
به گزارش خبرگزاری فارس از گرگان، معضل صفهای طویل نانواییهای استان گلستان طی ماههای گذشته به موضوعی بسیار جدی و آزار دهنده برای مردم تبدیل شده به طوری که بسیاری از مردم حتی در نانواییهای سوپر آزاد نیز با صفهای طولانی برای تهیه نان مواجه میشوند.
در این مدت نانواها یکی از دلایل اصلی طولانی شدن صف نانواییها را کاهش سهمیه توسط دولت عنوان کردند در شرایطی که سهمیه آرد استان در آخرین دوره اختصاص سهمیه از بهمن ماه سال گذشته که بیشترین سهمیه آرد به استان اختصاص داده شده بود ۳۰۰ تن بیشتر بوده است.
اما ماجرای کسر سهمیه نانواییها به آن بخش از نانواهایی مربوط میشود که به دلیل تخلف در فرآیند فروش نان به عنوان جریمه مورد برخورد قرار گرفته و کسر سهیه به صورت هوشمند در سامانه برای آنها اعمال شده است.
پس از تخلفات پی در پی برخی از نانواییها و ابهامات موجود در فرآیند توزیع آرد در استان، طرح ویژه نظارت بر نانواییهای استان با دستور استاندار گلستان قبل از فرا رسیدن عید سعید قربان آغاز شد.
در این طرح فرمانداران، بخشداران، مدیرانکل صنعت، معدن و تجارت، تعزیرات حکومتی، جهاد کشاورزی، امور روستایی مکلف شدند در قالب طرح ویژه نظارتی بر عملکرد نانواییها و کارخانههای تولید آرد در استان، با متخلفان برخورد قاطع داشته باشند.
در همین راستا تیمهای ویژه نظارتی از روز قبل از عید سعید قربان با بکارگیری تمام توان و استعداد نیرو این طرح ویژه را آغاز کردندو با تشکیل کارگروههای متعدد آرد و نان در استان مقرر شد از ظرفیت بسیج نیز برای نظارت بر نانواییها استفاده شود و نماینده بسیج در فرآیند تحویل آرد از کارخانه تا تحویل آرد به نانوایی حاضر خواهد بود.
به تصویب کارگروه آرد و نان استان گلستان، تحویل آرد در سامانه و به صورت فیزیکی فقط در صورت تائید نماینده بسیج مورد قبول است و در غیر اینصورت موضوع به عنوان تخلف سازمان یافته فروش آرد خارج از شبکه ثبت و فرد یا افراد متخلف به مرجع قضایی معرفی خواهند شد.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت گلستان در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در گرگان اظهار کرد: در راستای توسعه امر نظارت و بهرهمندی از نظارت مردمی به منظور نتیجه بخشی بهتر در این طرح، از شهروندان نیز تقاضا میشوند در صورت مشاهده تخلف نانواییها و یا عملکرد مطلوب واحدهای خبازی، موضوع را از طریق شماره تماس ۱۲۴ صنعت، معدن و تجارت و ۱۳۵ تعزیرات حکومتی گزارش کنند.
درویشعلی حسنزاده خاطرنشان کرد: همچنین شهروندان میتوانند تصاویر(فیلم و عکس) را از طریق پیامرسانهای داخلی به شماره ۰۹۳۰۴۹۶۱۹۳۸ ارسال کنند.
لازم به ذکر است، روزهای گذشته «محمود اسپانلو» دادستان عمومی و انقلاب گرگان در نشست خبری با خبرنگاران در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری فارس که برخوردهای پیش بینی شده در قانون تعزیرات برای نانواهای متخلف که چندین بار مرتکب تخلف میشوند بازدارنده نیست و نیاز به ورود دستگاه قضایی است گفت: در صورت تکرار تخلف و اثبات آن، موضوع با عنوان جرائم سازمان یافته قاچاق آرد و اخلال در نظام اقتصادی قابل رسیدگی در دادسرا است.
وی گفت: پرونده این افراد به صورت قضایی پیگیری و از دادگاه درخواست ابطال جواز کسب خواسته خواهد شد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار گلستان روزهای گذشته اعلام کرد که پرونده ۱۰ نانوایی متخلف با عنوان جرائم سازمان یافته برای ابطال جواز کسب به دادستانی ارجاع شده و امروز نیز فرماندار گنبدکاووس اعلام کرد ۲۰ پرونده نانوایی متخلف با همین عنوان جرم به دستگاه قضایی برای ابطال جواز کسب ارجاع شده است.
در حال حاضر توپ برخورد با متخلفان در حوزه نان در استان در زمین دادستانی است و باید دید دادستانی چه برخورد قاطعی را در مسیر سالم سازی فرآیند توزیه آرد و نان اجرایی خواهد کرد.
لازم به ذکر است، ۲ هزار و ۳۰۰ نانوایی در استان گلستان فعال است که بیش از ۸۵ درصد نانواییهای استان گلستان به دستگاه کارتخوان فروش هوشمند نان مجهز شدهاند.
پایان پیام/۸۳۰۰۴