12 مهر 1402
122

مدیر مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گلستان گفت: رقم ۴۰ هزار میلیارد تومان اعتبار، پاسخگوی نیاز طرح الگوی کشت نیست و مجلس باید مشکلات را به صورت زیر ساختی مرتفع کند.

تحقق ۹۲ درصد الگوی کشت در گلستان

به گزارش خبرگزاری فارس از گرگان، علیرضا صابری در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد:  برای اراضی شمال گلستان به دنبال معرفی ارقام جدید  هستیم.

مدیر مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان افزود: رویکرد ما این است که ارقام زودرس یا مقاوم به خشکی را در استانی که درحال تغییر اقلیم است به کار ببریم ودر حال حاضر ۱۷ محصول زراعی برای کشت در زمین‌های مقاوم به خشکی و شوری معرفی شده اند. 

صابری با بیان این که  ۹۲ درصد الگوی کشت در استان گلستان اتفاق افتاده است اظهار کرد:  رقم ۴۰ هزار میلیارد تومان اعتبار، پاسخگوی نیاز طرح الگوی کشت نیست و مجلس باید مشکلات را به صورت زیر ساختی مرتفع کند.

وی تصریح کرد: یکی دیگر از الگوهای جدید کشت در استان، توجه به کاشت گیاهان جدید است که  ۷٪ گیاهان جدید در الگوی کشت،  مثل ارقام شور زیست (رقم ساری کلینا، کینوا) گنجانده شده اند.

وی خاطرنشان کرد: درحال حاضر   ۸۰۰ هکتار کاملینا (نوعی گیاه روغنی) کشت شده است که دارای طول دوره رشدی کوتاه بوده و مناسب برای تناوب با غلات است. 

وی افزود: کشت برنج "گیلانه" و " تیسا"  با زمینه ژنتیکی ارقام بومی ایران که از دوره رشد کم برخوردار است و مقاوم به بیماری و کم آبی است نیز توصیه می شود.

* ارتقا کیفیت سموم کشاورزی

صابری در خصوص استفاده  کود و سموم مضر کشاورزی که سلامتی محصولات و تولیدات کشاورزی گلستان را به خطر می اندازد اظهار کرد: استفاده از کود شیمیایی از مهمترین راه‌کار‌های افزایش تولید محصولات کشاورزی است. سعی ما بر این است که مصرف کود زیستی را ارتقا دهیم و با روش های تلفیقی و مبارزه بیولوژیکی این امر را میسر کنیم تا کشاورزان گلستانی از عملکرد سموم در مزارع رضایت داشته باشند.

* اجرا ۱۹۴ طرح تحقیقاتی الگو کشت 

صابری در خصوص طرح های تحقیقاتی در راستای الگوی کشت گفت: دربخش های مختلف ۱۹۴ طرح تحقیقاتی  داریم که ۱۴۴ آن طرح زراعی و باغی است و طرح های الگوی کشت نیز  سفارشی انجام می شود. 

صابری ادامه داد:  ٪۸۰ طرح ها نیاز استان و ۲۰٪ آن نیازهای ملی و بین المللی است. 

وی گفت: ایجاد شرکت‌های دانش بنیان در دستور کار قرار گرفته است و در همین راستا در ایستگاه تحقیقاتی چالکی، شرکت دانش بنیان مستقر شده است. 

صابری خاطر نشان کرد: در مرکز رشد کشاورزی، دهکده فناوری استان کلنگ زده خواهد شد و ۱۰۰ شرکت دانش بنیان در آن استقرار خواهد یافت.

پایان پیام/ ۸۳۰۲۲


https://gorganema.ir