همشهری آنلاین: حملات شامگاه سهشنبه اسرائیلیها به بیمارستانی در نوار غزه، اوج درندهخویی و قساوت رژیم صهیونیستی را آشکار کرد. هیچ فرد آزادهای، با هر اندیشه و مسلک و باوری، نمیتواند این جنایت را ببیند و از کنار آن بگذرد بی آنکه واکنشی به این حجم رذالت و کینهتوزی صهیونیستها نسبت به ملتی که از خانه و کاشانهشان بیرون رانده شدهاند نشان ندهد. تعدادی از هنرمندان و چهرههای سرشناس ایرانی به حملات رژیم صهیونیستی در شبکههای مجازی واکنش نشان دادهاند که تعدادی از این واکنشها را گرد آوردهایم.
احسان علیخانی، مجری و تهیهکننده (با هشتک stopgagazagenocide ـــ نسلکشی در غزه را متوقف کنید):
«حمله به بیمارستان که تنها پناه بیمار، زخمی، کودکان و زنان است. این یک فاجعه است برای انسان، برای انسانیت، برای تمدن بشر، برای تمام ادعاهای توخالی جهان، برای تمام صورت های نقاب زده با لبخند که فریاد انسانیت و عدالت سرمی دهند. تنها قربانی سیاست کثیف، مردم بیگناهاند.»
رضا رشیدپور، مجری:
«رژیم صهیونیستی غاصب، جنایتپیشه و شارلاتان است. قواعد جنگ روانی را خوب میداند و از مظلومنمایی به عنوان تاکتیک در یک راهبرد خبیثانه سود میبرد. و تاسف برای کسانی است که با ژست روشنفکری و یا مخالفت با جمهوری اسلامی خونشویی میکنند و جرأت بیان حقیقت را ندارند.»
فرزاد حسنی، مجری:
«هر کس در مورد جنایتکار بودن اسرائیل اگر و امایی بیاورد، باید دهانش را جر داد؛ اسرائیل شر مطلق است.»
محمد بحرانی، صداپیشه جنابخان (با هشتک مرگ بر جنگ):
«یه موقع جنگ هم قوانینی داشت. این جنگ نیست. نسلکشی است. بیست و چند سال است که برای بچهها برنامه میسازم به امید بهتر شدن جهان برای آدمهای آینده...، اما دیگه ناامیدم.»
علیرضا خمسه، بازیگر:
«گاهی کلمات درد دارد اما صدا ندارد کشتن دهها کودک بیگناه جنایت فوق بشری است.»
محسن کیایی، بازیگر:
«لعنت به جنگ، لعنت به خاورمیانه، لعنت به نفت، لعنت به سیاست.»
* مجید واشقانی، بازیگر:
«دیگر باید به انسان بودن تسلیت گفت.»
رضا گوران، کارگردان تئاتر (با هشتک غزه و هشتک کودکان غزه و سرودهای از محمود درویش ):
«اگر از تو درباره غزه پرسیدند بگو در آنجا شهیدی است که شهیدی آن را حمل می کند و شهیدی از وی عکس میگیرد و شهیدی او را بدرقه میکند و شهیدی بر وی نماز میخواند.»
شهرزاد کمالزاده، بازیگر:
«شهید غسل ندارد... لعنت به شما که به بیمارستان هم رحم نکردید.»
ملیکا زارعی، مجری برنامههای کودک و نوجوان:
«این روزها روز کودک است و بیشتر بچهها در جشن و شادی و... من هم به سبب حرفهای که دارم در معاشرت با بچهها باید در این شادی سهیم باشم اما... مگر میشود تصاویر دردناک کودکان بیگناه و معصوم غزه از جلوی چشمانم محو بشود!؟ تصویر ضجههای پدران و مادران داغدیدهای که معلوم نیست، آیا فردا را خواهند دید... همه این تصاویر خواب را از چشمانم ربوده، تنها آرزوی روزی رو دارم که صدای شادی کودکان بیگناه تمام دنیا رو پر کنه. یاد همه کودکان عزیز و بیگناه که این روزها در خون غلتیدن گرامی.»
فاضل نظری، شاعر:
«سیل آه خلق، سد ظلم را خواهد شکست.»
حسین دهباشی، تاریخپژوه و مستندساز ایرانی
«جسارتا تاریخ نخواندهاید اگر فاجعه بمباران بیمارستان غزه را بیسابقه میدانید. مثلا در فروردین ۱۳۷۵ در حالی که اسرائیل رسما خواسته بود که مردم لبنان خانههایشان را ترک و به اردوگاههای سازمان ملل پناه ببرند، مرکز این سازمان در قانا را به توپ بست و ۱۱۷ غیرنظامی از جمله سه کارمند UN، درجا تکهتکه شدند. در ساعات نخست اسرائیل این حمله را به حزب الله لبنان نسبت داد ولی بعدا آن را خطایی طبیعی خواند و آمریکا نیز قطعنامه محکومیت این جنایت در شورای امنیت را وتو کرد. باری ترساندن غیرنظامیان برای تسریع در تخلیه سرزمینهایشان، یکی از سیاست های راهبردی اسرائیل از بدو پیدایش آن بوده و هست.»
خسرو نقیبی، فیلمنامهنویس، منتقد سینما و روزنامهنگار:
«بیمارستان میزنید؟ ضجههای دختربچهی نشسته بر زمین روانم را ویران کرد آدمید شماها؟ به کدام آیین اید؟»
همچنین، حسن روحالامین، نقاش ایرانی، با بازنشر تابلویی از آثار خود به نام «مرگ گنجشک» به جنایت رژیم صهیونیستی واکنش نشان داد. حسین فرح بخش، تهیهکننده سینما، تصویری تلخ از دو کودک فلسطینی در کنار آوار خانههایشان را درواکنش به حملات رژیم صهیونیستی منتشر کرده است. محمد معتمدی، خواننده، هم تصویری از کشتار کودکان در بمباران بیمارستان غزه را برای نشان دادن احساسش انتخاب کرده است. گرشا رضایی، خواننده پاپ، با هشتک نفرین به جنگ و تصویری تلخ از کودکان به حملات رژیم صهیونیستی واکنش نشان داد. روزبه بمانی هم با تصویری از غزه واکنش خود به حملات رژیم صهیونیستی را ابراز کرد. سینماگران و هنرمندان بسیار دیگری به جنایت رژیم صهیونیستی واکنش نشان داده اند.