30 اردیبهشت 1403
62

رئیس فراکسیون مستقلین مجلس یازدهم احتمال معرفی کاندیدا برای ریاست مجلس از سوی مستقلین مجلس دوازدهم را منتفی نمی داند اما تاکید دارد برنامه ریزی اصلی برای نایب رئیسی و دیگر ارکان هیات رئیسه مجلس است.

نوری قزلجه: مستقلین برای کرسی های نایب رئیسی کاندیدا دارند /کاندیداهای ریاست باید با اصلاح طلبان و مستقلان مجلس تعامل کن

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، از همان روزهایی ابتدایی اعلام نتایج انتخابات گمانه‌زنی‌ها و رایزنی‌ها برای کرسی‌های هیأت رئیسه مجلس آغاز شد و این روزها که چند روز تا پایان مجلس یازدهم و افتتاح مجلس دوازدهم باقیمانده، اوج گرفته است. هر روز خبرهای جدیدی از گوشه و کنار درباره لابی‌های کاندیدا و طیف های سیاسی حاضر در مجلس شنیده می‌شود.

برخی‌ها بر این باورند که محمد باقر قالیباف برای تکیه زدن دوباره به صندلی ریاست به دنبال رایزنی با اصلاح‌طلبان و مستقلان است و از سوی دیگر، برخی از توافقات پشت پرده مخالفان ریاست قالیباف روایت می‌کنند.

در همین راستا، غلامرضا نوری‌قزلجه، رئیس فراکسیون مستقلین مجلس مجلس یازدهم، در گفتگویی با خبرگزاری خبرآنلاین، درباره رایزنی‌های این فراکسیون با کاندیدای ریاست مجلس گفت: « یک زمانی این رایزنی‌ها از طرف فراکسیون ماموریت داده شده و به صورت رسمی صورت می‌گیرد، اما یک زمانی هم ما در مجلس حضور داریم، با همکاران و دوستان خود مذاکره می‌کنیم.»

این چهره مستقل مجلس تاکید دارد؛ «طبیعتا عدد بالای مستقلان، میانه‌روهای اصولگرایان و اصلاح‌طلبان ایجاب می‌کند که هر کاندیدای ریاست مجلس برای تعامل با این جمع تلاش کند، این مسئله بدیهی و روشنی است.»

وی احتمال معرفی کاندیدا از سوی مستقلین برای ریاست مجلس را منتفی نمی داند اما تاکید نیز می کند که برنامه ریزی اصلی برای کرسی های نایب رئیسی و دیگر ارکان هیات رئیسه مجلس است.

مشروح گفتگوی غلامرضا نوری‌قزلجه، نماینده بستان‌آباد در مجلس یازدهم را در ادامه می‌خوانید؛

*******

* آقای نوری‌قزلجه! برنامه‌ریزی‌های فراکسیون مستقلین برای انتخابات هیأت رئیسه مجلس دوازدهم به کجا رسید؟

طبق قانون تصمیماتی در جلسه عمومی فراکسیون در حدود ۱۵ یا ۱۶ روز قبل گرفتیم و براساس آن مقدمات لازم برای تشکیل قانونی فراکسیون را طی کردیم، بعد از آن هم رایزنی و مذاکره با فراکسیون‌ها و جریانات سیاسی دیگر را دنبال می کنیم. ترجیحا به دنبال آن هستیم که یک کار با هماهنگی و انسجام انجام بدهیم تا همه جریانات فکری و سیاسی نسبت به رأی و سهمشان در فرآیندهای مختلف مجلس نقش‌آفرینی کنند.

معرفی کاندیدا برای ریاست مجلس منتفی نیست

هدف و اولویت ما نیز تأمین منافع ملی، مطالبات مردم و حل مشکلات کشور به ویژه در حوزه اقتصادی و معیشتی است که همه برنامه‌ریزی‌ها و هماهنگی‌ها منجر به تصمیم درست و کارآمد در جهت حل مشکل مردم و جامعه شود. این کار روند سیاسی خودش را طی می‌کند و منتظر هستیم ببینیم که جریانات دیگر چه واکنش و پیشنهاداتی دارند.

در کل هر گونه تصمیم اساسی در مجمع فراکسیونی مستقلین گرفته خواهد شد و همه مسائل منوط به نظر اعضای فراکسیون است. موضوعات را هیأت موسس جمع‌بندی کرده و در اولین جلسه عمومی این فراکسیون که اواخر هفته برگزار می‌شود، مطرح می‌کنیم. نظر اعضا در اتخاذ استراتژی‌ها و نحوه ایفای نقش در مجلس موثر است.

* مستقلین کاندیدایی برای کرسی ریاست مجلس دارند؟

فعلا به صورت قطعی کاندیدایی نداریم ولی این مسئله منتفی هم نیست.

برای کرسی‌ نائب رئیسی کاندیدا خواهیم داشت

* برای نواب رئیسی چطور؟ به خصوص که در روزهای اخیر نام شما و آقای پزشکیان برای نائب رئیسی به گوش می‌رسد.

قطعا فراکسیون ما در نائب رئیسی کاندیدا خواهد داشت اما فراکسیون کاندیداها را تعیین خواهد کرد. در حوزه نائب رئیسی و بقیه پست‌های هیأت رئیسه ورود خواهیم داشت و تمام تصمیمات توسط عموم اعضا گرفته خواهد شد.

البته برنامه‌ریزی‌ها به این معنا نیست که فقط به دنبال این موضوعات هستیم، مجلس طرح‌ها و برنامه‌هایی برای حل مسائل کشور دارد که در اولویت قرار دارند و در اولویت‌های بعدی بحث ارکان مطرح است که بنا نداریم از آنان غافل شویم.

هدف گذاری ما، تلاش برای حل و کارآمدی مسائل کشور است و در کنار آن علاقه‌مند هستیم که در هیأت رئیسه، در کمیسیون‌ها و در بخش‌های مختلف نظارتی نقش خود را ایفا کنیم.

نوری قزلجه: مستقلین برای کرسی های نایب رئیسی کاندیدا خواهند داشت /کاندیداهای ریاست باید با اصلاح طلبان و مستقلان مجلس تعامل کنند

به صورت رسمی با کاندیدهای ریاست رایزنی نداشتیم

* آقای نوری‌قزلجه، تاکنون برای ریاست مجلس با کاندیداها رایزنی داشته‌اید؟ یا کاندیداها با فراکسیون و طیف نزدیک به شما مذاکره ای داشته اند؟

به صورت رسمی خیر. یک زمانی این رایزنی‌ها از طرف فراکسیون ماموریت داده شده و به صورت رسمی صورت می‌گیرد، اما یک زمانی هم ما در مجلس حضور داریم، با همکاران و دوستان خود مذاکره می‌کنیم و این اطلاعات حاصل مباحثی است که صورت گرفته و رسمی نیست که بخواهم نام ببرم. در حال حاضر بیشتر رصد می‌کنیم.

* شنیده شده است که آقای قالیباف با منتخبان اصلاح‌طلبان و مستقلین در مجلس دوازدهم رایزنی‌های داشته اند، تایید می کنید؟

این اظهارات را اگر فردی بیان کرده، نظر و برداشت شخصی بوده است. در جمع نیروهای مستقلین و منتخبان، درباره اینکه از چه کسی حمایت کنیم، بحث و تصمیم‌گیری نشده است. ضمن اینکه معرفی یک کاندیدا برای پست ریاست منتفی نیست.

تعداد نمایندگان مستقل و اصلاح طلب بالاست، هر کاندیدای ریاستی باید با آنها تعامل کند

* برخی تحلیلگران معتقدند آقای قالیباف برای رسیدن به صندلی ریاست به آرای مستقلان و اصلاح‌طلبان نیاز دارد و ...

باید از خود آنان بپرسید که به کدام طرف خواهند رفت(خنده). طبیعتا عدد بالای مستقلین، میانه‌روهای اصولگرا و اصلاح‌طلبان در این طیف ایجاب می‌کند که هر کاندیدای ریاست مجلس برای تعامل با این جمع تلاش کند، این مسئله بدیهی و روشنی است.

اما اینکه چه کسانی کار سختی در پیش دارند، باید گفت ترکیب مجلس دوازدهم به‌گونه‌ای است که هیچ‌کس نمی‌تواند خیلی راحت و ساده رئیس شود و هیچ‌کس هم نمی‌تواند بعد از ریاست مجلس خیلی راحت آن را مدیریت کند.

لازم است فردی ریاست مجلس را بر عهده بگیرد که تعامل خوبی داشته باشد، جایگاه‌های فراکسیون‌های سیاسی که هر کدام بخش‌هایی از تفکرات سیاسی موجود در جامعه را نمایندگی می‌کنند، حفظ کند. این کار از عهده فردی با پختگی لازم بر می‌آید و طبیعتا کار سختی است.

همچنین تصور می‌شود که در این مجلس در پایان و شروع اجلاسیه‌ها تغییرات اساسی در ترکیب هیأت رئیسه رخ بدهد.

27215


https://gorganema.ir