22 اسفند 1403
3

حقوق کارگران برخی از معادن زغال سنگ استان گلستان چند ماهی است که پرداخت نشده و مسئولان می‌گویند کارفرمایان قول پرداخت مطالبات کارگران را در روزهای آینده داده‌اند و در غیر این صورت مجبور به معرفی آنان به مراجع قضایی خواهند بود.

مطالبات معدن‌کاران گلستانی پرداخت می‌شود
به گزارش خبرگزاری گرگان ما
- اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان، حدود 15 درصد زغال سنگ کشور از معادن استان گلستان تأمین می‌شود و حدود دو هزار نفر نیز در این معادن مشغول فعالیت هستند.

یکی از چالش‌های جدی در حوزه معادن، خروج ارزش افزوده از استان گلستان است. دفاتر مرکزی این معادن در استان‌های دیگر مستقر است و تنها استخراج و برداشت از معادن و بعضا تخریب محیط زیست نصیب گلستان می‌شود، ولی گردش مالی این معادن سهم استان‌های همجوار است.

از سوی دیگر نیروهای کارگری در معادن زغالسنگ همواره با مشکلات بیمه‌ای، حقوق و مزایا، ایمنی و بهداشتی و غیره مواجه بوده و هستند. با بروز حوادث تلخی از جمله انفجار در معدن زمستان یورت و حادثه معدنجوی طبس که منجر به جان باختن تعداد زیادی از کارگران این معادن شد، هرچند توجه به حوزه معادن افزایش یافت، اما هنوز هم برخی معدنچیان برای دریافت حقوق و دستمزد با مشکل مواجه‌اند.

در ماه‌های اخیر نیز کارگران در برخی از معادن استان از جمله زمستان یورت و ملچ آرام با مشکلات زیادی برای دریافت حقوق و مزایای خود مواجه شدند و حدود 4 ماه از حقوق آنان معوق شده است.

در همین باره موسی بی‌باک، معاون روابط کار اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گلستان درباره مطالبات جمعی از معدنکاران استان اظهارکرد: تلاش ما این است تا با تعامل با تشکل‌های کارگری و کارفرمایان، مسائل و مشکلاتی که وجود دارد را برطرف کنیم.

وی افزود: 12 معدن زغالسنگ در استان فعال است که یک هزار و 870 کارگر به طور مستقیم در این معادن مشغول کار هستند. در حال حاضر دو معدن استان مشکل حقوق معوق کارگران را دارند و ما به طور مستمر پیگیر رفع این مشکل هستیم.

معاون روابط کار اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گلستان گفت: در نشست‌هایی که با کارفرمایان و فرمانداران این شهرستان‌ها داشتیم قرار شد کارفرمایان تا قبل از عید نوروز، معوقات و مطالبات کارگران را پرداخت کنند.

وی افزود: امیدواریم با توجه به شرایط اقتصادی‌، ماه مبارک رمضان و فرارسیدن عید نوروز کارفرمایان به تعهدات خود عمل کنند. معرفی کسانی که از قانون کار تخطی می‌کنند به مراجع قضایی، جزو آخرین مراحل است که در نهایت ممکن است کارفرما جریمه‌ای هم بشود اما این مشکلات کارگران را رفع نمی‌کند.

بی‌باک ادامه داد: ما در تلاش هستیم تا با تعامل در یکی دو روز آینده حقوق معوق این معدنکاران پرداخت شود تا مجبور نباشیم کارفرمایان را به مراجع قضایی معرفی کنیم.

وی گفت: در سال‌های اخیر دستگاه‌های مختلف از جمله صمت، علوم پزشکی، دستگاه قضایی و غیره در کنار ما قرار گرفتند و خوشبختانه در پنج سال اخیر فقط یک مورد فوتی در معادن استان داشتیم که البته یک مورد هم زیاد است.

در همین باره علی جوان، فرماندار رامیان نیز اظهارکرد: حقوق کارگران معدن ملچ آرام در ماه‌های دی و بهمن معوق شده و جلسه‌های مختلفی را برگزار کردیم تا این مشکل برطرف شود.

وی افزود: کارفرما قول داد تا در یکی دو روز آینده مطالبات کارگران معدن را پرداخت کند. آخرین خبری که داشتیم این است که عیدی کارگران پرداخت شده و حقوق دی و بهمن باقی مانده که در حال پیگیری برای پرداخت آن هستیم.

انتهای پیام/


https://gorganema.ir