20 فروردین 1404
12

معاون سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی گفت:این مرکز در گلستان با برنامه‌ریزی هدفمند و دقیق، باید پاسخگوی نیازهای کشاورزی استان باشد و در مقیاس ملی نیز به حل مشکلات کمک کرده و مرجع تصمیم‌سازی‌های مهم در حوزه کشاورزی و منابع طبیعی قرار گیرد.

مراکز تحقیقاتی مشکلات کشاورزان را رفع کنند
به گزارش خبرگزاری گرگان ما
- اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان، حسین فرازمند امروز در مراسم تکریم و معارفه رئیس مرکز تحقیقات و آموزشی کشاورزی و منابع طبیعی گلستان اظهار کرد: گلستان استانی با تنوع بسیار بالای اقلیمی و تولیدات متنوع کشاورزی است و همین موضوع وظیفه ما را در این استان دوچندان می‌کند.

معاون سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با بیان اینکه مرکز تحقیقات گلستان باید به یک الگو در سطح ملی تبدیل شود، افزود: بدنه علمی و تخصصی مرکز تحقیقات کشاورزی گلستان، با پشتوانه اجرای بیش از 200 پروژه تحقیقاتی، ظرفیت بزرگی برای توسعه پایدار استان فراهم آورده است. 

وی گفت: امروز انتظار داریم این مرکز با برنامه‌ریزی هدفمند و دقیق، نه تنها پاسخگوی نیازهای کشاورزی استان باشد، بلکه در مقیاس ملی نیز مرجع تصمیم‌سازی‌های مهم در حوزه کشاورزی و منابع طبیعی قرار گیرد.

فرازمند بر ضرورت ارتقای درآمدهای اختصاصی مرکز تحقیقات گلستان تأکید کرد و افزود: باید با ایجاد تعامل سازنده با بخش خصوصی و استفاده از ظرفیت قراردادهای پژوهشی و دانش‌بنیان، درآمدهای پایدار برای مرکز ایجاد کنیم تا بتوانیم تجهیزات آزمایشگاهی را به‌روزرسانی و زیرساخت‌های تحقیقاتی را تقویت کنیم.

ضرورت تغییر رویکرد سنتی در بخش کشاورزی

در ادامه این مراسم حاج‌گلدی کر معاون توسعه و پشتیبانی استانداری گلستان نیز با تأکید بر لزوم تغییر رویکرد در کشاورزی استان، گفت: باید از نگاه سنتی در بخش کشاورزی و منابع طبیعی فاصله گرفت.

وی ادامه داد: مرکز تحقیقات کشاورزی استان نقش بسیار مهمی در آینده علمی و اقتصادی کشور دارد. این مرکز باید به سمت عمل‌گرایی برود و مانند الگوهای جهانی، افراد آموزش‌دیده را به کارآفرین تبدیل کند.

وی بیان کرد: در دنیا از هر 100 نفر آموزش‌دیده، حدود 80 تا 90 درصد به کارآفرینی سوق داده می‌شوند، اما در کشور ما متأسفانه 89 درصد جذب دولت می‌شوند. این روند باید تغییر کرده و بخش خصوصی نقش پررنگ‌تری ایفا کند و کشاورزی هم باید در این مسیر با جدیت وارد عمل شود.

کر ادامه داد: در استانی مانند گلستان که 50 درصد از اقتصاد آن بر پایه کشاورزی است، باید از ظرفیت‌های علمی، نخبگان و مراکز تخصصی نهایت بهره را برد. متأسفانه علی‌رغم این ظرفیت‌ها، گلستان جزو استان‌های محروم محسوب می‌شود که این مسئله نیازمند بررسی ریشه‌ای و توجه ویژه مسئولان است.

گلستان استانی موفق در اجرای الگوی کشت 

همچنین علیرضا صابری، رئیس سابق مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گلستان در این مراسم گفت: این استان یکی از استان‌های موفق کشور در اجرای الگوی کشت است.

وی با اشاره به رشد اعتبارات استانی گفت: با حمایت استانداری و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی، توانستیم در جذب اعتبارات استانی سرآمد باشیم. همچنین با تغییر رویکرد در مدیریت اراضی، از اجاره صرف حدود 400 هکتار از اراضی مرکز فاصله گرفتیم و با کار و تلاش مضاعف، درآمدزایی قابل توجهی را برای مرکز رقم زدیم که به بخش‌های آموزشی نیز برگشت.

صابری همچنین اظهار کرد: طی دو سال گذشته، استان گلستان در اجرای الگوی کشت یکی از استان‌های پیشرو کشور بوده است. با تشکیل هشت کارگروه تخصصی و ارائه گزارش‌های مستمر به مسئولان استان، برنامه‌های تدوین‌شده را پیش بردیم.

انتهای پیام/


https://gorganema.ir