رئیس مجلس شورای اسلامی، گفت: بارها در مجلس گفتهام به این چندرغاز پولی که از فروش نفت به دست میآوریم نباید خود را آویزان کنیم، ما سرمایههای خوبی داریم و باید اجازه دهیم اقتصاد مردمی و ملی شود، چون اقتصاد مردمی نجات پیدا میکند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان، محمدباقر قالیباف امروز در جریان سومین روز سفر نظارتی خود به استان گلستان در نشست صمیمانه با اقوام در شهرستان آزادشهر، اظهار کرد: ما از امام یاد گرفتیم اگر کار برای خدا باشد خستگی و دلسردی ندارد. اگر از نظر جسمی در کار خسته بودم امروز شما با کلام، صداقت و فهم خود به ما نشاط دادید.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به ارائه گزارش یکی از روحانیون منطقه که با کاشت زعفران اقتصاد مردم روستاهای آزادشهر را متحول کرده است، گفت: امام (ره) فرموده بودند آخوند یعنی اسلام و امروز شما ایستادید و معنی و مفهوم واقعی یک روحانی در میدان، فرزند زمانه خود و با مردم بودن را معنا کردید، همانطور که شهدای ما مانند شهید سلیمانی با پای برهنه و سراسیمه وقتی دشمن به این سرزمین حمله کرد در میدان رفتند و جهاد کردند، شما امروز با همان فرهنگ به جهاد اقتصادی رفتید.
وی با اشاره به افزایش دو برابری بودجه استان در سال جاری، افزود: اگر اتکای ما فقط به بودجه باشد اگر سه چهار برابر هم شود اتفاقی نمیافتد، برق بیشتر قطع میشود و آب چاهها بیشتر فروکش میکند. روزانه معادل سه میلیون بشکه نفت، انرژی را در کشور هدر میدهیم.
قالیباف با بیان اینکه نظام و انقلاب مخالف قطع ارتباط با دنیا است، گفت: ما معتقدیم حتما باید با دنیا ارتباط داشته باشیم مگر میشود بدون دنیا زندگی کرد و بدون ارتباطات با دنیا بود. کجای انقلاب و نظام، کدام عقل و عقلانیت، کدام عدالت و معنویت به ما گفته که با دنیا قطع ارتباط کنیم، اما این حقیقت و واقعیت را هم باید بیان کرد. ما دو راه داریم یک راه خنثیسازی تحریم است که به همین توانی که در کشور وجود دارد اتکا کنیم. یک راه دیگر این است که به دنبال مذاکره باشیم. هیچ وقت با مذاکره مخالف نبودم و آن را هم روشی برای مبارزه میدانیم، هر چند وقتی این را گفتم از سوی خیلی از دوستانم مورد انتقاد قرار گرفتم که به عنوان یک بچه رزمنده، چرا این حرف را مطرح کردم و به آنان گفتم حتما به حرفی که زدم دقت و توجه کنند.
وی خاطرنشان کرد: ما باید حتما فرزند زمانه خویش و حتما در سیاست به روز باشیم، این را نهجالبلاغه و امام (ره) به ما یاد داده است. البته که ما هیچ وقت چنین ذلتی را نمیپذیریم، کما اینکه مقام معظم رهبری هم نپذیرفتند و گفتند چنین چیزی شرافتمندانه نیست و این کار را انجام نمیدهیم. اگر امروز مذاکره غیرمستقیم انجام میشود بخاطر این است که این قلدر (ترامپ) از همه حرفهایی که زد عقب نشینی کرد. همسایههای ما هر روز 3، 4 میلیون نفت صادر میکنند و همه پول آنها در حساب آمریکا است و امسال برای گرفتن پول نفت خودشان جلوی آمریکا زانو زدند. ما دنبال ارتباط با دنیا هستیم، میتوانیم از همه چیز هم بگذریم، اما اسلام اجازه نمیدهد که از عزت خود بگذریم و پا روی غیرت خود بگذاریم.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اساس نگاه ما عقلانیت، معنویت، ارتباط و گفتوگو است، ادامه داد: ولی بدانید امروز این مشکلات اقتصادی ما، ناترازی برق، انرژی و پول ریشه آن در ناترازی در مدیریت است و باید این را حل کنیم. انقلاب اسلامی آمد و امر ملی را احیا کرد و مردم را پای کار آورد، اما مشکل این است که اقتصاد را دست مردم ندادیم و به دست مدیرانی ضعیف دادیم که خرابش کردند.
وی افزود: دیشب در شورای برنامهریزی استان از مدیران خواهش کردم به دوستان خودم بارها در مجلس میگویم به این چندرغاز پولی که از فروش نفت به دست میآوریم نباید خود را آویزان کنیم. ما سرمایههای خوبی داریم باید اجازه دهیم اقتصاد مردمی و ملی شود، چون اقتصاد مردمی نجات پیدا میکند.
قالیباف با بیان اینکه مدیریتهای ناکارآمد و ضعیف مشکلات زیادی برای کشور ایجاد کرده است، گفت: وقتی کار دست مردم نیست پول و انفال هم که دست ماست هم از بین میرود. اقتصاد گلستان و هر جای دیگری به دست خود شما حل میشود و فقط ما نباید مانع تراشی کنیم.در مجلس به فضل الهی همه تلاشم این است و به آن افتخار میکنم که 12 هزار و 500 قانون را به سه هزار قانون کاهش دهیم تا این کارهای بی خود جمع شود و بتوانیم اقتصاد را مردمی کنیم.
وی بیان کرد: روزی در این کشور 119 میلیارد دلار درآمد داشتیم و روزی هم بوده که 17 میلیارد دلار درآمد داشتیم، اما وضع اقتصادمان همین بوده و مشکلات تورمی هم وجود دشته است، پس مشکل ما پول نیست، بلکه نداشتن عرضه و فهم است.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به وضعیت معادن زغالسنگ و مشکلات کارگران، گفت: در بخش معادن قانون جامع و مفصلی داریم که 400 ماده دارد، اما واقعیت این است که معادن زغالسنگ ما مشکلات اقتصادی، مدیریتی، بهرهبرداری و ایمنی دارند. این حوادث که رخ داد، ما در مجلس خودمان را موظف کردیم برای معادن زغالسنگ یک قانون جامع بنویسیم که دیگر این اتفافات تلخ را شاهد نباشیم. حادثه تلخ طبس که اتفاق افتاد از همان ابتدا با جدیت دنبال کردیم و در لحظه اول حادثه، تیم فرستایم و دولت هم پای کار بود و اولین بار بود که توانستیم مسائل و مشکلات مالی خانوادههای این 52 نفر کارگر مظلوم را حل و فصل کنیم. تدوین این قانون در کمیسیون کارهایش تمام شده و خاص زغالسنگ خواهد بود.
وی گفت: در طبس یک میلیارد تن ذخایر زغال حرارتی داریم، اما متأسفیم که یک تا دو مگاوات برق از محل زغالسنگ نداریم در حالیکه 33 درصد برق دنیا با زغالسنک است و ما هیچ؛ دنیا از محل گاز 9 درصد برق تولید میکند و ما 90 درصد برقمان با گاز است؛ اینها کمر اقتصاد ما را شکسته است.
انتهای پیام/