معاون محیط زیست استان گلستان با بیان اینکه روزانه هزار تن زباله در استان تولید میشود، افزود: در حال حاضر این زبالهها در 3 سایت پسماند امحا و دفن میشوند.

عبدالوحید ریاضیفر در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری تسنیم در گرگان اظهار کرد: موضوع زباله نه تنها در ایران بلکه در دنیا معضل محسوب میشود چراکه فعالیتهای انسانی توام با تولید فراوردهای به نام زباله است. به عنوان مثال در استان کوچکی مانند گلستان در حال حاضر روزانه هزار تن زباله تولید میشود؛ به همین خاطر مدیریت آن کار آسانی نیست.
معاون محیط زیست استان گلستان ادامه داد: در حال حاضر سه سایت پسماند در استان داریم که چهارمین آن با توجه به میزان پسماندها و شرایطی که در استان بوده در شرف اخذ مجوز و آغاز به کار است.
وی به سایت پسماندی در آزادشهر اشاره کرد و افزود: این سایت، زبالههای تولیدی شرق استان را پوشش میداد از این رو روزانه 320 تن زباله به این بخش انتقال مییافت اما به دلیل گلایههای شهروندان از جانمایی نامناسب و ایجاد بوی نامطبوع در شهر، دادستان شهرستان حکم منع تخلیه زباله در این سایت را صادر کرد و پس از آن زبالههای شرق استان هم به سایت پسماند آق قلا منتقل شد.
وی با بیان اینکه 60 درصد زباله سایت پسماند آزادشهر حاوی پسماندهای آلی است، اضافه کرد: به عبارتی این زبالهها در پردازش به کود کمپوست تبدیل میشود و 40 درصد این زبالهها که قابل پردازش نیست به سایت پسماند غرب استان منتقل میشود.
ریاضیفر با بیان اینکه در غرب استان حدود 600 تن زباله تولید میشود، افزود: 60 درصد این زبالهها نیز پردازش میشود و 40 درصد آن جزو زبالههایی است که باید در فرایندی دفن شود اما به واسطه بُعد مسافت در منطقه مراوه تپه و گلیداغ و فاصله زیاد آن از سایت پسماند شرق استان، در مراوه تپه سایت پسماندی به صورت مجزا ایجاد شده که حدود 10 تن زباله روزانه به آن در حال انتقال است.
وی ادامه داد: همچنین چهارمین سایت پسماند استان متعلق به شهرستان گنبدکاووس است که کارهای ارزیابی و زیست محیطی آن انجام شده و در مرحله صدور مجوز قرار دارد. این سایت با هدف پوشش زبالههای شرق استان ایجاد شده اما با توجه به اینکه گنبدکاووس در حال حاضر فاقد کمربندی است و امکان تردد خودروی های حمل زباله به واسطه شیرابه ها در شهر وجودندارد، قرار شد فقط زبالههای شهرستان گنبد در این سایت مدیریت شود تا زمانیکه جاده کمربندی در این شهرستان احداث شود.
معاون محیط زیست استان از مطالعه و ارزیابی یک سایت ویژه پسماند در داشلی برون خبرداد و گفت: با توجه به اینکه زمین انتخاب شده برای سایت، متعلق به مردم است این موضوع در دست بررسی قراردارد و مقرر شده مراتع جایگزینی از طرف اداره کل منابع طبیعی استان در اختیار مالکان اراضی قرار بگیرد.
وی با بیان اینکه ایجاد سایت پسماند ویژه برای تمامی استانها الزامی است، افزود: با توجه به فعالیت صنایعی که در استان پسماند ویژهای تولید میکنند باید مکانی برای امحای این زبالهها پیش بینی شود. هرچند که در حال حاضر به دلیل فقدان این سایت صنایعی که پسماند ویژه تولید میکنند از طریق سامانه جامع محیط زیست، مجوز انتقال پسماند به استانهای دارای پسماند ویژه را گرفته و به آنجا انتقال میدهند اما باید در استان هم سایت پسماند ویژه نیز ایجاد شود.
ریاضیفر در توضح تولید و امحا پسماندهای پزشکی در استان گفت: پسماندهای پزشکی حاصل فعالیت مراکز درمانی، آزمایشی و بیمارستانی است که زبالههای عفونی و ویژه تولید میکنند بنابراین ملزم به امضای قرارداد با سازمان مدیریت پسماند هستند که سازمان این زبالهها را در سایت پسماند غرب استان بیخطرسازی کرده و پس از آن دفن میکند.
وی با تاکید بر اینکه پس از بی خطرسازی، پسماندهای پزشکی باز هم مانند زبالههای تولیدی شهرعادی محسوب نمیشوند، افزود: نباید مراکز درمانی با این تصور که زبالهها بی خطرسازی شده آن را با پسماندهای عادی مخلوط کنند این کار خلاف و غیرقانونی است و در صورت مشاهده با آن برخورد خواهد شد.
انتهای پیام/