25 تیر 1404
2

قطعی دو روزه برق به اندازه کافی واحدهای تولیدی را با چالش‌های جدی مواجه کرده بود و حالا با دستورالعمل جدید این قطعی هر روز از ساعت 18 تا 23 نیز اعمال خواهد شد.

برق از سر صنایع گلستان پرید/دستورالعمل جدید برای قطعی روزانه!
به گزارش خبرگزاری گرگان ما
- اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان، در سال‌های اخیر کشور و به تبع آن استان گلستان با چالش‌های متعددی در حوزه تولید صنعتی و کشاورزی مواجه بوده که در رأس آنها ناپایداری تأمین برق و محدودیت منابع آبی قرار دارد. معضلی که به ویژه از سال گذشته تا کنون شدت آن بیشتر شده و بخشی از صنایع را به مرز ورشکستگی رسانده است.

این معضلات در کنار هم سبب شده‌اند تا فعالان اقتصادی و کشاورزان استان دچار بحران شوند و آینده تولید استان را در هاله‌ای از ابهام فرو ببرند. چراکه عمده صنایع موجود در گلستان در حوزه صنایع تبدیلی بخش کشاورزی و مواد غذایی است و قطعی‌های برق علاوه بر کاهش تولید، سبب ازبین رفتن مواد اولیه تولید می‌شود.

رئیس اتاق بازرگانی گرگان، امیر یوسفی، در واکنش به وضعیت بحرانی برق استان، ضمن ابراز نگرانی از استمرار قطعی‌های گسترده گفت: قبلا نگران ناترازی بانکی بودیم اما اکنون درگیر ناترازی برق و گاز هستیم.

وی افزود: برای کارآفرینان و تولیدکنندگان دو روز قطعی برق را مشخص کردند و با وجود همه مشکلات و ضررهای مالی، تولیدکنندگان این شرایط را پذیرفتند اما حالا علاوه بر آن قطعی دو روزه، برنامه جدیدی داده‌اند که هر روز از ساعت 18 تا 23 برق واحدهای تولیدی در استان قطع شود.

این فعال اقتصادی استان با انتقاد جدی از این شرایط بیان کرد: تولیدکننده تا کجا و کی باید ضرر بدهد؟ ما پیگیری کرده‌ایم و نامه‌نگاری‌هایی انجام شده اما همچنان این شرایط ادامه دارد.

وی همچنین به دخالت مدیریت برق استان مازندران در تصمیم‌گیری‌های برق گلستان اشاره کرد و گفت: تا کی تصمیم‌گیرنده برق استان در مازندران باشد و هر روز ما در گلستان دچار خسارت و آسیب شویم؟ این مسئله باید حل شود و ما پیگیری‌های زیادی در این باره داریم که امیدواریم یکبار برای همیشه تکلیف آن مشخص شود.

 پیچیدگی بحران ناترازی انرژی

ناترازی برق، به معنای تولید کمتر از مصرف است که موجب می‌شود شرکت‌های برق به اجبار مصرف را محدود کنند تا از فشار مضاعف  بر شبکه تولید و توزیع جلوگیری شود. در نتیجه، صنایع و واحدهای تولیدی که به برق پایدار و مداوم نیاز دارند، با کاهش شدید ظرفیت تولید و افزایش هزینه‌های عملیاتی مواجه می‌شوند. این امر نه‌تنها سودآوری تولیدکنندگان را کاهش می‌دهد، بلکه آسیب‌های جدی به زنجیره تأمین کالا و بازار مصرف وارد می‌کند.

 پیامدهای اقتصادی و اجتماعی ناترازی‌ها

ادامه روند قطعی‌های برق به شکل روزانه و باعث کاهش ظرفیت تولید صنعتی و کشاورزی، افزایش هزینه‌های تولید، تعطیلی موقت یا دائم برخی واحدها و نهایتاً افزایش نرخ بیکاری و کاهش درآمد خانوارها خواهد شد. از طرفی، سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی با توجه به شرایط نامساعد زیرساختی و ریسک‌های عملیاتی بالا، رغبت کمتری به حضور و توسعه فعالیت در استان خواهند داشت. این وضعیت می‌تواند به طور بلندمدت توسعه اقتصادی گلستان را متوقف کند و به مهاجرت نیروی کار ماهر از منطقه منجر شود.

مسئله‌ای که ممکن است در آینده به بحران جدی در بخش اجتماعی تبدیل شود. همانطور که گفته شد ضرر و زیان در بخش تولید نهایتا منجر به کاهش و تعدیل نیروی کار و متاسفانه در صورت استمرار شرایط منجر به ورشکستگی خواهد شد.

اتفاقی که این روزها بیشتر خودنمایی می‌کند همین نیروهای کاری است که به علت شرایط سخت تولید بیکار شده‌اند. محمدی‌نیا یکی از همین کارگران است که مشمول تعدیل نیرو شده است. وی در این باره به خبرنگار ما گفت: با وجود 3 سال سابقه کار در یکی از واحدهای تولیدی حالا به دلیل اینکه چرخ کارخانه نمی‌چرخد بیکار شدم و دربه در دنبال کار هستم و با این شرایط وقتی به کارخانه‌های مستقر در شهرک‌های صنعتی مراجعه می‌کنیم تقریبا هیچ کدام جذب نیرو ندارند.

انتهای پیام/.


https://gorganema.ir