29 بهمن 1401
115

گرگان- معاون فرهنگی اداره کل تبلیغات اسلامی گلستان گفت: مبعث تجلی گاه تزکیه، تعلیم و تربیت و تجلی گاه محبت حی سبحان به سعادت و فلاح و رستگاری بشریت است.

مبعث تجلی گاه تزکیه و تعلیم/پیامبر(ص) اسوه و الگوی تمام نشدنی است

حجت الاسلام رضا دیلمی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهارکرد: مبعث تجلی گاه تزکیه، تعلیم و تربیت و تجلی گاه محبت حی سبحان به سعادت و فلاح و رستگاری بشریت است.

معاون فرهنگی اداره کل تبلیغات اسلامی گلستان افزود: اگر به سیره نبی اسلام (ص) نگاه کنیم، سه محور مهم را می‌بینیم، سراسر زندگی پیامبر اسلام، جهاد و مبارزه برای تحقق حاکمیت الهی و سعادت و فلاح بشریت است.

وی ادامه داد: یکی از رویکردهای مهم شخصیت پیامبر جهاد است، جهاد فرهنگی و تبلیغی که ایشان هم در عرصه دعوت و تربیت خصوصی و هم در عرصه عمومی، مجاهدت کردند و انسان‌های بزرگی در مکتب اسلام ناب تربیت شدند.

دیلمی بیان کرد: رویکرد دوم جهاد نظامی است؛ در طول دوران بعثت نبوی ۶۰ جنگ علیه مسلمانان اتفاق افتاد و پیامبر اسلام (ص) در عرصه جهاد نظامی تلاش فراوانی کردند.

معاون فرهنگی اداره کل تبلیغات اسلامی گلستان با بیان اینکه عرصه بعدی، جهاد سیاسی است، گفت: هجرت به حبشه، طائف و مدینه که دوران سختی برای نبی اسلامی و جامعه اسلام در راستای سیر تمدنی و تحقق حاکمیت الهی و بسط معارف توحیدی، بود، در عرصه سیاسی تعریف می‌شود.

وی اضافه کرد: در همه این موارد دو رویکرد مهم وجود دارد؛ «اشدالله علی الکفار» پیامبر (ص) در برابر کفار محکم و مقتدرانه و باصلابت و باشجاعت می‌ایستادند و نکته بعدی «رحماء بی نهم» بود که در برابر جامعه دینی، ایشان اسوه و الگوی تمام نشدنی است.

دیلمی گفت: سخت‌ترین عرصه جهاد پیامبر (ص) در زمینه انسجام و وحدت اسلامی است، ایشان تلاش زیادی را برای مقابله با نظام طبقاتی و تکریم انسان‌ها و بسط تفکر توحیدی داشتند.

معاون فرهنگی اداره کل تبلیغات اسلامی گلستان بیان کرد: نظام برده داری و نگرش‌های جاهلیت برتری را بر اقوام می‌دانست و پیامبر (ص) این تفکر را در هم شکست و براساس نص قرآن کریم، ملاک برتری را تقوا معرفی کرد.

همه عالم سر سفره پیامبر (ص) هستند

وی با توضیح اینکه در عامل هستی شخصیتی به عظمت پیامبر (ص) وجود ندارد و به تعبیر شعرا آنچه خوبان همه دارند را یکجا دارد، گفت: آیت الله بهاءالدینی می‌گوید که همه عالم سر سفره پیامبر خدا هستند.

دیلمی افزود: حی سبحان می‌فرماید: و ما ارسلناک الا رحمه للعالمین، ای پیامبر تو رحماء برای عالمیان هستی.

معاون فرهنگی اداره کل تبلیغات اسلامی گلستان ادامه داد: یکی از مصادیق مهمی که عظمت پیامبر (ص) را به تصویر می‌کشد، آیه ۵۶ سوره احزاب است که خدای متعال خودش را در کنار فرشتگان و مومنان قرار داده و بر پیامبر درود می‌فرستند و می‌فرماید: إِنَّ ٱللَّهَ وَمَلَٰٓئِکَتَهُۥ یُصَلُّونَ عَلَی ٱلنَّبِیِّ ۚ یَٰٓأَیُّهَا ٱلَّذِینَ ءَامَنُواْ صَلُّواْ عَلَیۡهِ وَسَلِّمُواْ تَسۡلِیمًا.

وی گفت: پیامبر (ص) در تمامی زوایا از جمله در تعبد، عبودیت، پایداری، یتیم نوازی، توجه به همسایه، استکبارستیزی، اخلاق، ساده زیستی و غیره اسوه و الگو هستند.

دیلمی بیان کرد: تلاش برای تحقق حاکمیت الهی و انسجام اسلامی یکی از موضوعات مهمی است که در سیره نبوی ما آن را به وضوح می‌بینیم.

معاون فرهنگی اداره کل تبلیغات اسلامی گلستان عنوان کرد: به فضل الهی در سیر تمدنی امروز ما شاهد این هستیم که جامعه دینی به نام انقلاب اسلامی در سیر تمدنی شکل یافته و براساس نگاه و سیره نبوی و فاطمی تلاش می‌کند با انسجام و وحدت دینی در خارج و داخل کشور اشداعلی الکفار و رحماء بی نهم باشد.


https://gorganema.ir