10 مرداد 1402
285

مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان گلستان با اشاره به تصویب طرح طبیعت‌گردی و گردشگری جزیره‌ آشوراده گفت: طرح مطالعات جزیره آشوراده به عنوان تنها جزیره ایرانی دریای‌ خزر از چند هفته گذشته آغاز شد و قرار است در این طرح با حفظ اصالت بنا، قلعه‌روس‌ها مرمت و به رستوران تبدیل شود.

آغاز مرمت قلعه‌ روس‌ها در آشوراده

به گزارش خبرگزاری فارس ازگرگان، محمدجوادساوری صبح امروز با حضور در دفتر خبرگزاری فارس در گرگان اظهارکرد: دیوار بزرگ گرگان به عنوان دومین دیوار تاریخی جهان، یکی از ظرفیت‌های بسیار خوب گردشگری در استان به‌شمار می‌رود اما متاسفانه تاکنون به آن توجهی نشده‌ است.

وی با اشاره به اینکه بخش‌های زیادی از این دیوار تاریخی در طول سال‌های قبل از بین رفته‌ است، گفت: متاسفانه بخش‌هایی از این دیوار براثر گذشت زمان در دریا فرورفته و بخشی نیز به علت آگاه نبودن مردم از این ظرفیت بکر و استثنایی، تخریب یا غارت شده‌است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری گلستان خاطرنشان‌کرد: برای ثبت‌جهانی این دیوار تاریخی باید مقدماتی فراهم و ایجاد شود که در این راستا، با همکاری اداره‌کل ثبت‌ و اسناد و بنیادمستضعفان بخش‌هایی از دیوار که قابل رویت است سنددار خواهد شد.

* پنج پروژه مهم گردشگری گلستان در اولویت اداره کل گردشگری

وی با اشاره به پروژه‌های مهم گردشگری گلستان ادامه داد: پنج پروژه مهم گردشگری گلستان شامل جزیره‌ آشوراده، بافت‌ تاریخی گرگان، برج آجری گنبدقابوس، دیوار بزرگ گرگان و شهر تاریخی گرگان اولویت این اداره کل است تا با برنامه‌ریزی دقیق و مرحله به مرحله بتوانیم این پروژه‌ها را به سرانجام برسانیم.

ساوری گفت: استان گلستان از مواهب خدادادی بسیاری در حوزه گردشگری برخوردار است اما در سال‌های گذشته مدیران نتوانستند این ظرفیت‌ها را شناسایی کنند و به مردم بشناسانند.

وی بیان کرد: ما به‌دنبال ایجاد زیرساخت‌های کلان که دست‌نیافتنی نباشد، نیستیم بلکه تلاش داریم تا از ظرفیت‌های خرد مانند اقامتگاه‌های بومگردی که جذاب‌تر است برای جذب گردشگر استفاده کنیم.

* طرح جامع گردشگری روستای زیارت آماده شد

مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری گلستان با بیان اینکه بسیاری از هتل‌های نیمه‌کاره استان گلستان پیشرفت فیزیکی خوبی دارند، ابرازکرد: چندین هتل نیمه‌کاره در گرگان و دیگر شهرستان‌ها با بیش از ۹۰ درصد پیشرفت‌فیزیکی داریم اما هنوز گره‌های کور اداری و بانکی برای تکمیل و بهره‌برداری آنها وجود دارد که در حال بازکردن این گره‌ها هستیم. به‌طور مثال در چند روز گذشته برای یکی از هتل‌های گرگان که با مشکلات مالی مواجه بود، توانستیم با پیگیری‌های فراوان مبلغ ۱۶۵ میلیارد تومان تسهیلات جذب کنیم.

وی درباره آخرین وضعیت روستای تاریخی و گردشگری زیارت گرگان یادآورشد: طرح جامع گردشگری این روستا آماده شده است و به‌زودی کارگروه نهاد ریاست‌جمهوری از این منطقه و طرح آن بازدید می‌کند؛ بعد از این مرحله، فاز اجرایی این طرح آغاز خواهدشد.

* آخرین وضعیت آشوراده

ساوری با اشاره به تصویب طرح طبیعت‌گردی و گردشگری جزیره‌ آشوراده و امضای توافق‌نامه اجرای این طرح خاطرنشان‌کرد: طرح مطالعات جزیره آشوراده به عنوان تنها جزیره ایرانی دریای‌ خزر از چند هفته گذشته آغاز شد و قرار است در این طرح با حفظ اصالت بنا، "قلعه‌روس‌ها" به رستوران تبدیل شود و خانه‌های روستایی واقع در آن با سازه‌ سبک و سازگار با محیط‌زیست بازسازی و به اقامتگاه تبدیل شود.

وی افزود: با توجه به وجود ماهیان‌خاویاری در این منطقه، موزه اکوسیستم دریایی ماهیان‌خاویاری نیز ثبت‌ملی شود.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری گلستان بیان کرد: در این طرح اراضی این جزیره به بخش‌خصوصی فروخته‌ نمی‌شود بلکه سرمایه‌گذار حق استفاده از آن را برای چندین‌ سال در قالب تفاهم‌نامه‌، خواهد داشت.

* احیا و مرمت بافت‌های تاریخی گرگان با پرداخت تسهیلات‌بانکی

وی در ادامه با اشاره به اینکه ۱۵۷ هکتار از اراضی محدوده شهرگرگان در بافت تاریخی قرار دارد، گفت: بافت تاریخی گرگان نخستین بافت‌تاریخی ثبت شده در کشور قبل از بافت‌های تاریخی شهرهایی مانند یزد است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری گلستان ادامه داد:متاسفانه از این بافت به‌خوبی حفاظت نشد و بیشتر ملک‌های موجود در بافت تاریخی گرگان فرسوده است.از شورای اسلامی شهر و شهردار گرگان تقاضا کردیم به مالکان در بافت تاریخی گرگان مشروط به اجرای نمای‌سنتی پایان‌کار داده شود.

وی ابراز کرد: ملک‌هایی که در این محدوده قرار دارند خصوصی هستند یا وقفی و یا در اختیار صندوق حفظ و توسعه احیای میراث‌فرهنگی قرار دارند.

ساوری یادآورشد: در یک اقدام جالب، اداره کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری گلستان به افرادی که این بافت‌ها را احیا و یا مرمت کنند تسهیلات بانکی با تنفس یکساله پرداخت می‌کند.

وی افزود: هزینه برآورد مرمت بافت‌تاریخی برآورد شده است و ۸۰ درصد این هزینه در قالب تسهیلات بانکی به متقاضی پرداخت خواهدشد. اگر متقاضی بعد از مرمت از این بافت استفاده کند، می‌تواند تسهیلات بانکی تجهیزات نیز برخوردار شود.

 

* شناسایی ۸۰۰ ملک در بافت تاریخی گرگان

مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری گلستان بیان‌کرد: متاسفانه ۸۰۰ نقطه و ملک در گرگان در بافت‌ تاریخی قرار دارد و طبق قوانین و ضوابط ما نمی‌توانند بیش از دو طبقه احداث کنند. این تسهیلات کمک‌ بزرگی به متقاضیان مرمت بافت‌های تاریخی در گرگان خواهدکرد.

*صادرات مشکل اصلی هنرمندان صنایع‌دستی گلستان

ساوری در ادامه به حوزه صنایع‌دستی و تنوع تولیدات در این بخش اشاره کرد و گفت: استان گلستان در حوزه صنایع‌دستی ظرفیت‌های خوبی دارد که برخی از آنها نیز ثبت‌ملی شده‌است.

وی افزود: مهمترین مشکل هنرمندان این حوزه، صادرات محصولات صنایع دستی و نبود بازارچه دائمی مناسب برای عرضه محصولات خود به علاقمندان، مردم و مشتریان است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری گلستان با اشاره به میزان صادرات چمدانی بیش از ۳ میلیون دلاری استان خاطرنشان‌کرد: هدف ما در حوزه صنایع‌دستی، صادرات محصولات این بخش است. میزان صادرات چمدانی صنایع‌دستی که توسط خود هنرمندان انجام شده مبلغ سه‌ میلیون و ۴۰۰ هزار دلار است و این نشان می‌دهد که اگر در این حوزه کار تیمی و برنامه‌ریزی شده انجام شود میزان صادرات به حدود ۴۰ میلیون دلار خواهدرسید.

* افتتاح بزرگترین بازارچه دائمی صنایع دستی شمال کشور در آق‌قلا

ساوری یادآورشد: با هدف حمایت از هنرمندان صنایع‌دستی، در هفته دولت امسال بزرگترین بازارچه دائمی صنایع دستی شمال کشور در شهرستان آق‌قلا افتتاح می‌شود.

وی گفت: برای حمایت بیشتر از هنرمندان این حوزه نشست‌هایی با بخش‌خصوصی، سرمایه‌گذاران و اتاق‌ بازرگانی برگزار کردیم تا از ظرفیت‌های موجود در این زمینه بهره‌مند شویم.

پایان پیام/۸۳۰۲۱


https://gorganema.ir