22 آبان 1402
261

رئیس حوزه هنری گلستان گفت: از مهم ترین رویکردهای حوزه هنری، رویکرد مسئله محوری است که دغدغه ها گلستان را به زبان هنر برای مردم و مسئولان بیان می کند، یک اثر هنری، باید مساله‌ای از جامعه را با زبان فرهنگ و هنر حل کند.

راهبردهای تحول‌آفرین با تربیت هنرمندان متعهد

گلستان- پریسا مسعودی: اغلب بر این باور هستیم که رشد و توسعه جامعه ای در گرو رشد حوزه سخت افزاری و دیگر حوزه ها است اما توسعه یک استان را نمی توان بدون در نظر گرفتن نقش فرهنگی آن بررسی کرد و حتی می توان گفت حوزه های دیگر در تعامل با حوزه فرهنگ، سامان بهتری خواهند یافت.

براین اساس درک قابلیت های اثرگذاری حوزه فرهنگ بر محورهای توسعه استان گلستان که پایتخت اقوام و مهد فرهنگ است، ضرورت دارد.

حال باید پرسید وضعیت فرهنگی و هنری استان گلستان چگونه است؟ دارای چه نقاط قوت، ضعف، فرصت و ظرفیتی است؟ و چه رویکردی دارد؟ در این خصوص خبرگزاری فارس، گفتگویی را با «سید حسام بنی فاطمه»، رئیس حوزه هنری گلستان ترتیب داده که در ادامه خواهد آمد.

*فعالیت ها حوزه هنری براساس چه رویکردهایی است؟

حوزه هنری انقلاب اسلامی سه  وظیفه اساسی دارد و این سه در تربیت هنرمند متعهد برای انقلاب اسلامی، تولید هنری در زیست بوم استان با نگاه به مفاهیم فرهنگی انقلابی و همچنین ترویج آثار هنری تعریف می شود.

همچنین گفتمان حوزه هنری در نگاه تحولی با سه رویکرد مساله محوری، مردم گرایی و بوم گرایی تعریف می شود و بر این اساس فعالیت‌های این حوزه،  ذیل این سه رویکرد است.

رویکرد بوم گرایی، تولیداتی را شامل می شود که مربوط به قابلیت ها بوم استان و تقویت هویت و فرهنگ ایرانی هستند.

رویکرد مردم‌گرایی، در راستا تولیداتی است که منطبق بر نیازهای مردم، برای مردم و درباره مردم باشد و از هنرمندان مردمی حمایت شود.

و مهمترین رویکرد، رویکرد مسئله محوری است که مسائل و دغدغه ها استان را به زبان هنر برای مردم و مسئولان بیان می کند که نمونه‌اش کارگاه طراحی پوستر برای خلیج گرگان است.

*راهبردهای نقشه تحول گلستان چگونه اجرا می شود؟

نقشه تحول سه ساله استان با عنوان (گلستان پرچم‌دار تقویت هویت و فرهنگ و هنر ایرانی اسلامی در سرزمین برادری)  پس از دو سال کوشش با محوریت  زیست بوم استان تدوین شد و راهبردهای آن بر اساس برش‌های یک ساله اجرا خواهد شد.

سند تحول استان، سند جامعی است که در آن مفاخر، علما، شهدا، هنرمندان، مشاهیر و میراث‌های مادی و معنوی گلستان گنجانده شده‌اند و تولید کارهای هنری استان، ذیل این چشم‌انداز تعریف‌شده است.

در این برش ها ما سوژه ها را رصد می‌کنیم و با توجه به امکان مالی محدود، سوژه ها را گلچین می‌کنیم؛ به طور مثال از 300 سوژه، به 20 مورد آن در سال می پردازیم.

درحال حاضر ۱۹ مورد تولید در دست اقدام داریم که در مراحل مختلف، پیش تولید، ارزیابی، انتشار و رونمایی هستند. ما ظرف سه سال آینده با توجه به زمینه های تولید، تربیت هنرمند و ترویج، هنرمند متعهد تربیت خواهیم کرد و فعالیت های هنرجویان و هنرمندان در چهار رشته هنرهای تصویری، شعر و ادبیات، تاریخ شفاهی و بازیگری پیش خواهد رفت. همچنین کاریکاتور و پوستر هم به این موارد اضافه می شود.

*از اقدامات حوزه هنری گلستان در سال ۱۴۰۲ بگویید.

ما در این برش اقدامات خوبی داشتیم که  می توان به رمان (مرجِن )  اشاره کرد که به زندگی شهید منا، مرجان ناز قلیچی فرماندار فقید اهل سنت بندر ترکمن می پردازد که نشانه‌ای از تقویت و هویت ایرانی و انقلابی است.

چاپ کتاب را هم در مورد رویدادهای مهم انقلاب اسلامی در گلستان شامل وقایع  پنجم آذر، ۱۲ دی گالیکش و ۱۶ دی گز غربی بندرگز و همچنین کتاب  مادران چشم‌انتظار با موضوع دلتنگی‌های مادران شهدای مفقودالاثر داشته ایم.

از سوژه های تاریخ شفاهی هم می توان به سوژه گروه سرود مکتب المهدی گنبدکاووس اشاره کرد.

همچنین در حوزه مستند، رونمایی و اکران مستند قلعه ایثار که به رزمنده ها و شهدا قلعه حسن گرگان می پردازد و مستند از یافت‌آباد تا عطاآباد درمورد صنعت مبل‌سازی را داشتیم.

در حوزه تولیدات انیمیشنی و حوزه تجسمی، کومیک موشنی ساخته شده در مورد سه شهید نوجوان است. اجرا نماهنگ قوم منشور با موضوع اقوام استان گلستان و ساخت نماهنگ پنجم آدر برای واقعه ۵ آذر گرگان برای کودکان و نوجوانان از تولیدات دیگر حوزه هنری است.

*تولید محتوا هنرمندان استان برای استکبارستیزی به چه شکل بوده است؟

حوزه هنری نسبت‌ به وقایع روز در کشور و همچنین مسائل استکبارستیزی، هرگز بی‌تفاوت نیست و برنامه‌ های متفاوتی توسط جامعه هنری استان گلستان برای نشان دادن خشم و انزجار خود از جنایت‌های اخیر رژیم غاصب صهیونیستی اجرا شده است.

این برنامه ها با مشارکت فعالان هنری،  شاعران نویسندگان، عکاسان، خوشنویسان، نقاشان و فعالان حوزه موسیقی، بازیگران تئاتر و سینما در راستا استکبار ستیزی انجام شد.

اجتماع هنرمندان دغدغه‌مند در مسجدالاقصی که با زبان هنر بیزاری خود را نسبت‌به رژیم جنایتکار نشان دادند،  تولید نماهنگی با عنوان فرزند طوفان با محوریت دفاع از حماسه مردم مظلوم فلسطین و همچنین برگزاری کارگاه کاریکاتور نسخه اصلی هولوکاست در گرگان از این موارد است.

همان طور که دشمنان با بکارگیری هنر در قالب‌های کلیپ، روایت، تصویر و موسیقی در تلاش هستند تا به ارزش‌های انقلاب اسلامی آسیب برسانند، فعالان جبهه انقلاب هم باید با مسلح شدن به سلاح هنر، ابتکار عمل را در این میدان نبرد به دست گیرند.

پایان پیام/ ۸۳۰۲۲


https://gorganema.ir