12 دی 1403
13

در جلسه شورای پیشگیری از وقوع جرم استان گلستان با وجود اینکه اعلام شد میزان وقوع جرایم خشن، جهشی بحرانی ندارد اما اعضای این جلسه بر تشکیل قرارگاه اجتماعی برای مقابله با جرایم به ویژه در حوزه جرایم خشن تأکید کردند.

تشکیل قرارگاه اجتماعی برای مقابله باجرایم خشن
- اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان، جلسه شورای پیشگیری از وقوع جرم استان گلستان امروز با دستور کار واکاوی و نحوه اقدام برای کاهش جرایم خشن در این استان برگزار شد. موضوعی که هرچند گفته می‌شود جهشی بحرانی در استان ندارد اما برای مقابله با آن و کاهش این گونه جرایم، بر تشکیل قرارگاه اجتماعی تأکید شده است.

حیدر آسیابی در این جلسه با بیان اینکه در حوزه مقابله با جرایم، موضوع پیشگیری از اولویت و اهمیت بالایی برخوردار است، اظهارکرد: وقوع برخی جرایم زیبنده مردم استان نیست و به همین منظور  برای کاهش آسیب‌های اجتماعی و جرایم خشن، پیش از اقدامات قضایی و انتظامی، برنامه‌های فرهنگی و پیشگیرانه را دنبال می‌کنیم و به این منظور در جلسه امروز  تشکیل قرارگاه کاهش آسیب‌های اجتماعی با مسئولیت معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری استان، مصوب شد.

رئیس کل دادگستری گلستان بر تجمیع همه اقدامات و ظرفیت‌های دستگاه‌ها در حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی و پیشگیرانه تأکید کرد و گفت: نداشتن مهارت کنترل رفتار سبب شده، در برخی موارد مانند جرایم کوچک مثل تصادفات رانندگی یا یک  مشاجره لفظی، منتهی به جرم خشن و حتی قتل شود که قطعا اگر کار فرهنگی در این حوزه صورت بگیرد و افراد آموزش‌های مهارتی را از کودکی به ویژه در مدارس فرابگیرند موارد اینچنینی به ندرت اتفاق خواهد افتاد.

وی ادامه داد: از سال گذشته دادگستری استان با راه اندازی مجتمع شوق زندگی بخشی از اقدامات در حوزه کودکان و نوجوانان را با کمک دستگاه‌های  حمایتی آغاز کرده است و یکسری پایگاه‌های اجتماعی هم در مساجد استان با کمک تعدادی از روحانیون در محله‌های آسیب پذیر شکل گرفته که نتایج خوبی داشته و در صدد تقویت این پایگاه‌های اجتماعی هستیم.

آسیابی در بخشی از سخنان خود با انتقاد از ضریب دادن به اخبار منفی در استان گفت: متاسفانه اخبار منفی و اخبار مربوط به رویدادهای جرایم خشن از سوی رسانه‌ها و فضای مجازی ضریب داده می‌شود و  با انعکاس این تصور که گلستان ناامن است، امنیت روانی جامعه را مخدوش می‌کند.

دادستان مرکز استان: بسترهای وقوع جرایم خشن باید از بین برود

محمود اسپانلو نیز در این جلسه با بیان اینکه خوشبختانه بررسی‌ها نشان می‌دهد، جهشی که نشان از وجود بحران باشد در زمینه جرایم خشن در استان نداریم، اظهارکرد: البته این بدان معنی نیست که نباید در حوزه پیشگیری و کاهش آسیب‌های اجتماعی کار کنیم.

دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان افزود: ضمن این که اگر بخواهیم فقط بر برخورد و حوزه فرهنگی و پیشگیری کار کنیم اما بسترهای وقوع جرم را از بین نبریم، به‌رغم اقدامات صورت گرفته، چندان موفق نخواهیم بود.

وی ادامه داد: تعدادی از روحانیون با حمایت‌های دادسرا در چند محله استان، اقدامات خوبی انجام دادند و با شناسایی بسترهای وقوع جرم در این مناطق، روی از بین بردن بسترهای جرایم  و آسیب‌ها کار کردند که اقدامات آنان نیز تا کنون موفقیت‌آمیز بوده است.

دادستان مرکز استان نیز با تاکید بر کنترل فضای مجازی هم گفت: انعکاس و ضریب دادن به برخی حوادث موردی، سبب شده است تا از گلستان چهره‌ای خشن نشان داده شود در حالی‌که با واقعیت استان همخوانی ندارد.

محمد حمیدی، سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار گلستان هم در این جلسه با تاکید بر راه‌اندازی  قرارگاه کاهش آسیب‌های اجتماعی در استان گفت: کارهایی که از قبل در این حوزه انجام شده است را به‌روزرسانی می‌کنیم و با تشکیل قرارگاه  برای آسیب‌های اجتماعی پیش از رسیدن به حوزه انتظامی و قضایی چاره اندایشی خواهیم کرد.

وی افزود: فعالیت همه دستگاه‌ها در حوزه آسیب‌های اجتماعی در این کارگروه تجمیع و از اساتید دانشگاه استفاده می‌کنیم و این کارگروه در همه شهرستان‌ها با مسئولیت فرمانداران فعال خواهیم کرد و تا رده دهیاران را پای کار خواهیم آورد.

انتهای پیام/.


https://gorganema.ir