15 دی 1403
11

رئیس مجمع نمایندگان گلستان با انتقاد از عدم اختصاص اعتبارات ویژه به استان به منظور رفع تنش و بحران کم آبی گفت: از محل اعتبارات ملی رفع تنش آبی سهم استان گلستان تنها 100 میلیارد تومان بوده است.

سهم ۱۰۰ میلیارد تومانی گلستان برای کاهش تنش آبی
- اخبار استانها -

رمضانعلی سنگدوینی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری تسنیم در گرگان با اشاره به مشکلات کم آبی در استان گلستان اظهارکرد: گلستان جزو 4 استان درگیر با تنش شدید آبی است و مردم برای تأمین آب شرب در برخی از شهرها و روستاها از جمله در مرکز استان با مشکل مواجه هستند.

رئیس مجمع نمایندگان گلستان در مجلس شورای اسلامی گفت: در سال‌های اخیر کارهای خوبی از جمله حفر و تجهیز چاه‌های آب و ایجاد مخازن انجام شده و هرچند مشکلات کاهش یافته اما هنوز هم با تنش شدید آبی به ویژه در فصل بهار و تابستان مواجه هستیم. انتظار داریم با توجه به مشکلاتی که این استان در زمینه تأمین آب شرب دارد دولت اعتبار ویژه‌ای به استان اختصاص دهد.

وی گفت: از محل اعتبارات ملی تنش آبی سهم استان گلستان با همه مشکلاتی که دارد تنها 100 میلیارد تومان بوده که با توجه به حجم کارهایی که انجام آنها ضروری است، موثر نخواهد بود.

سنگدوینی با اشاره به وجود پروژه‌های نیمه تمام در حوزه آبرسانی به ویژه در زمینه احداث سدها گفت: یکی از بزرگترین پروژه‌های استان سد نرماب است که در دو سه سال اخیر اعتبار خوبی از سوی دولت سیزدهم به آن اختصاص داده شد اما بهره برداری از آن که می‌تواند به 550 هزار نفر در شرق آستان آبرسانی کند، نیازمند برخی اقدامات از جمله جابه جایی روستاهای مخزن سد است.

وی افزود: یکی دیگر از پروژه‌های حیاتی برای تأمین آب شرب در مرکز استان سد میرداماد است که تأمین اعتبار و اجرای آن باید با اولویت در دستور کار دولت قرار بگیرد، چراکه گرگان جزو یکی دو مرکز استانی است که منبع پایدار برای تأمین آب شرب ندارد و تأمین و توزیع آب شرب تقریبا به طور کامل وابسته به آب‌های زیرزمینی است.

رئیس مجمع نمایندگان گلستان در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: شیرین سازی آب دریای خزر که مصوبات آن اخذ شده نیز به منظور رفع مشکلات آب شرب غرب و مرکز استان باید در اولویت اجرا قرار بگیرد و شرایط برای حضور سرمایه گذاران نیز در این طرح فراهم شود.

وی با بیان اینکه در بخش کشاورزی نیز گلستان با تنش آبی مواجه است، خاطرنشان کرد: در حال حاضر اقتصاد استان وابسته به بخش کشاورزی بوده و لازم است بیش از پیش به این بخش توجه شود. دولت مکلف است حداقل سه درصد از منابع اختصاص یافته از محل افزایش سهم دولت از صندوق توسعه ملی را برای اجرای طرح‌های عمرانی آب و خاک اختصاص دهد که در صورت اجرا می‌توان انتظار داشت بخشی از مشکلات استان نیز در این بخش کاهش پیدا کند.

انتهای پیام/.


https://gorganema.ir