کارشناس اجتماعی و مدرس دانشگاه با بیان اینکه انقلاب اسلامی دارای آرمانهای مقدسی است که مبنایی قرآنی دارد، گفت: همه مسئولان باید در مسیر تحقق این آرمانها و ارزشها اقدام کنند.

مجتبی لشکربلوکی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری تسنیم در گرگان با گرامیداشت روز 12 فروردین و با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب در بیانیه گام دوم اظهارکرد: در این بیانیه تصریح شده است که تنها انقلابی که یک چله پرافتخار را بدون خیانت به آرمانهایش پشت سر نهاده و در برابر همه وسوسههایی که غیر قابل مقاومت به نظر میرسیدند، از کرامت خود و اصالت شعارهایش صیانت کرده و اینک وارد دومین مرحله خودسازی و جامعهپردازی و تمدنسازی شده، انقلاب اسلامی ایران است.
این مدرس دانشگاه و کارشناس اجتماعی در ادامه با بیان اینکه آرمانهای انقلاب اسلامی دارای مبنایی قرآنی است، گفت: یکی از این مولفهها و آرمانها "استقلال و عزتمندی" است. استقلالخواهی از عزتمندی مایه میگیرد، چنانچه سلطهپذیری با ذلتپذیری برابری میکند. حقیقت عزت در درجه اول قدرتی است که در دل و جان انسان ظاهر میشود و او را از خضوع و خشوع و تسلیم و سازش در برابر طاغیان و باغیان باز میدارد.
وی توضیح داد: در فقه اسلامی قاعدهای به نام "نفی السبیل للکافرین علی المسلمین" وجود دارد. اسلام میخواهد مسلمانان عزیز باشند و در برابر هر نامردی تن به پستی و ذلت ندهند.
وی افزود: امام خمینی(ره) در کتاب تحریرالوسیله بر لزوم حفظ استقلال امت اسلامی و منع هر گونه استیلا اعم از سیاسی، نظامی، فکری و اقتصادی را مورد تاکید قرار میدهند و در فصلی با عنوان دفاع 10 مسئله را به این امر اختصاص دادهاند.
لشکربلوکی "آزادی" را دومین آرمان انقلاب اسلامی برشمرد و گفت: آزادی اجتماعی بهمعنای حقّ تصمیمگیری و عمل کردن و اندیشیدن برای همه افراد جامعه است. «آزادی» نباید در تقابل با اخلاق و قانون و ارزشهای الهی و حقوق عمومی تعریف شود بلکه منظور، آزادی از قید و بندهای شیاطین و بندگی و اطاعت محض و فرمانبرداری خالق جهان هستی است.
وی "معنویت و اخلاق" را از دیگر اهداف انقلاب عنوان کرد و گفت: معنویت به معنی برجسته کردن ارزشهای معنوی از قبیل اخلاص، ایثار، توکل، ایمان در خود و در جامعه است که از عناصر اصیل معنویت آفرین نظیر ذکر، دعا و تضرع مایه میگیرد. و اخلاق به معنی رعایت فضیلتهایی چون خیرخواهی، گذشت، کمک به نیازمند، راستگویی، شجاعت، تواضع، اعتمادبهنفس و دیگر خلقیّات نیکو است.
این مدرس دانشگاه خاطرنشان کرد: معنویّت و اخلاق، جهتدهنده همه حرکتها و فعالیتهای فردی و اجتماعی و نیاز اصلی جامعه است. بودن آنها، محیط زندگی را حتی با کمبودهای مادی، بهشت میسازد و نبودن آن حتی با برخورداری مادی، جهنم میآفریند. رهبریِ شخصی که دارای معنویت و اخلاق اسلامی است رشد آفرین است چنان که امامین انقلاب نیز این چنین بودهاند.
وی ادامه داد: طبق آیههای قرآن، "عدالت" در صدر هدفهای اولیه همه بعثتهای الهی است. عدل دارای جاذبهای فطری است و نزد وجدان عمومی بشریت، ارزش گرانقدر دارد، زیرا در سایه عدل، هر کسی به حق خویش میرسد، تعدّی و تجاوز از جامعه رخت بر میبندد و امنیت و آرامش بر همه جا حاکم میشود. به همین جهت مردم، بیعدالتی را نکوهش میکنند و عدالت را میستایند.
لشکربلوکی افزود: "تکیه به عقلانیت و دانش" از جمله آرمانهای مقدس فطری و الهی است. دانش، آشکارترین وسیله عزت و قدرت یک کشور و روی دیگر دانایی، توانایی است. عقلانیت مورد تأکید ما که به عنوان آرمان مقدس از آن یاد میکنیم عقلانیت اخلاقی- ایمانی است که آدمی را به عدالت و انصاف فرامیخواند و به او میگوید در تعقیب منافع شخصی خود، به دیگران ظلم نکرده و حقوق آنان را فدای خود نکند. این عقلانیت برای تعقیب منافع شخصی، چارچوب معین میکند که همان محدوده ارزشهای اخلاقی است.
این کارشناس با اشاره به علل عدم تحقق کامل آرمانهای انقلاب از دیدگاه رهبر معظم انقلاب گفت: زمانبر بودن دستیابی به این اهداف بلند، تحمیل فشارهای خارجی از جمله جنگ، تحریم و غیره برای کند کردن حرکت نظام به سمت آرمانها، توجه به دستیابی به حجم قابل توجهی از اهداف مورد اهتمام، وجود موانع درونی مانند ضعفهای فکری، راحتطلبی، عادتهای اجتماعی غلط و عدم اهتمام برخی از مسئولان به همه آرمانهای انقلاب سبب شده این آرمانها به طور کامل محقق نشود.
وی تصریح کرد: در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، کسانی که مسئول میشوند چه از سطح یک بخش تا سطح ارشد نظام، چه کسانی که با خواهش مسئولیت را به آنان میدهند تا کسانی به هر طریقی میخواهند مسئول شوند، چه کسانی که انتخاب میشوند تا کسانی که انتصاب میشوند؛ همگی آنان باید متعهد به آرمانهای جمهوری اسلامی و مردم بوده و در راستای تحقق آن اهداف تلاش جهادگونه کنند.
انتهای پیام/