استاندار گلستان با بیان اینکه در مرکز استان روزی 10 ساعت آب نداریم، گفت: 95 درصد آب استان از زیرزمین تأمین میشود و با بهرهبرداری از این چاهها شاهد فرونشست زمین هستیم.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان، علیاصغر طهماسبی عصر امروز در جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان گلستان که با حضور رئیس مجلس شورای اسلامی برگزار شد، اظهارکرد: مردم بسیاری خوب و نجیبی در استان گلستان داریم که برادرانه در کنار هم زندگی میکنند و به تعبیری نگارستان ایران با وجود 17 قومیت هستیم.
استاندار گلستان با بیان اینکه در استان ناترازیهای زیادی در بخشهای انرژی، بیکاری بالا و فقر شدید وجود دارد، گفت: گلستان استانی کشاورزی است و معافیت مالیاتی دارد و صنایع وابسته به این بخش هم معافیت مالیاتی دارند، بنابراین در زمینه تأمین درآمد با مشکل مواجه هستیم.
وی با اشاره به ناترازی آب در استان بیان کرد: ما در این استان ناترازی آب داریم وقتی در سطح ملی این موارد را مطرح میکنیم خیلی از افراد نمیپذیرند. در مرکز استان روزی 10 ساعت آب نداریم. در دو ماه گذشته بخشی از مشکلات را پیگیری و حل کردیم اما در تمام شهرها کمبود و ناترازی آب داریم. 95 درصد آب استان از زیرزمین تأمین میشود و با بهره برداری از این چاهها شاهد فرونشست زمین هستیم.
طهماسبی با اشاره به پسروی سالانه آب دریای خزر گفت: آب دریای خزر سالانه 20 سانتی متر عقب نشینی میکند و اگر در دو سه سال آینده علاج بخشی خلیج گرگان را نداشته باشیم به سرنوشت ارومیه دچار خواهیم شد و آن زمان باید هزاران میلیارد تومان هزینه کنیم.
وی خاطرنشان کرد: با وجود اینکه برای خرید لایروب مصوبه داریم اما ترک فعل شده و این اتفاق نیفتاده است.در بیش از 20 سال اخیر مصوبه و قانون داشتیم اما ترک فعلهایی داشتیم که با آنها برخورد نشده است. در استان گلستان ریزگرد داریم از کشور ترکمنستان ریزگردهایی وارد استان میشود که تا جنگلها و مرکز استان میرسد و در سطح ملی و وزارت امور خارجه و مجلس شورای اسلامی باید این مسئله پیگیری شود.
استاندار گلستان درخصوص سرنوشت پتروشیمی گلستان هم گفت: هفته گذشته با مدیرعامل هلدینگ خلیج فارس نشست داشتیم، میگفت اعضای هیئت مدیره هیچ اعتقادی به پتروشیمی گلستان نداشتند در حالیکه این پروژه 95 هزار نفر سهامدار آن هستند. 1400 و 1402 رئیس جمهور شهید به این استان آمد و با اینکه دستورات ویژه داد اما اتفاقی نیفتاد و ترک فعل شده است.
وی افزود: در این استان منطقه آزاد مصوب شد و شکل گرفت و توانستیم در اواخر 1403 آن را کلنگ زنی کنیم و در همین مدت کوتاه 6 بار به منطقه رفتیم و هفته گذشته شورای تأمین استان را برگزار کردیم. مدیران ما یاد گرفتند طبق قانون و ضابطه عمل کنند، مدیری که اینگونه باشد به درد مدیریت نمیخورد و نمیتوانیم با این مدیران کار کنیم.
طهماسبی بیان کرد: اگر تغییر کاربری غیرمجاز است باید همه جا قانون یکسان باشد اما به دلیل این قانون در سه سال گذشته یک متر زمین برای نهضت ملی مسکن نتوانستیم بگیریم. رئیس امور اراضی کشور را به استان آوردیم و از شرایط ما بازدید کرد و گفتیم قانون را قبول داریم اما اگر قرار است اجرایی شود باید همه جا یکی باشد. 500 متقاضی آمدند برای گردشگری سرمایه گذاری کنند اما به دلیل همین مشکلات فقط یک مجوز صادر شد. ما در استان از نوکنده تا تنگه راه یک مجموعه پذیرایی نداریم اما در استانهای مجاور ما اینگونه نیست.
وی گفت: در گلستان تنها بر قانون تأکید میشود اما قانون باید به نفع مردم خم شود و به نفع مردم استفاده کنیم. هر مدیری از دستگاه نظارتی اسم ببرد و بگوید نمیشود، حتما برکنار خواهد شد چون دستگاههای نظارتی همراه هستند و مشکلی برای توسعه استان ندارند.
استاندار گلستان با اشاره به وجود پروژه های نیمه تمام زیاد در استان گفت: اگه 50 سال کار کنیم هنوز نمی توانیم این پروژه ها را تکمیل کنیم از همان اول بر مولد سازی تأکید کردیم. در همین استان 2 هزار تخت بیمارستانی کمبود داریم در برخی شهرها حتی بیمارستان و داروخانه نداریم و اگر فردی بیمار شود باید به شهر دیگری برود.
انتهای پیام/