مدیرکل غله و خدمات بازرگانی گلستان با بیان اینکه گندم کالایی استراتژیک بوده که خرید، حمل و توزیع آن با دولت است، گفت: در فصل برداشت نیز فقط به کارخانجات آرد مجوز میدهیم که گندم خریداری کنند به غیر از آن دلال و واسطهای در کار نخواهد بود.

روحالله مهری در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری تسنیم در گرگان اظهار کرد: در یکسال و نیم اخیر در برخورد با پروندههای فساد در حوزه گندم و آرد برخورد لازم و قاطع انجام شده و کارخانهای که 80 میلیارد تومان به دلیل کسری گندم در سالهای پیش از آن بدهی داشت، مطالبات دولت از آنها وصول شد.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی گلستان گفت: تا سال 1402 حدود 20 کارخانه آرد در گلستان در حال تولید بود اما با پیگیریهایی که صورت گرفت مشکلات حقوقی و قضایی 5 کارخانه دیگر حل شد. هدف ما صرفاً تعطیل کردن یک کارخانه یا واحد تولیدی نبوده و نیست بلکه در کنار آن هم موضوع نظارت و سرکشی، گرفتن مطالبات دولت و همچنین رفع مشکلات حقوقی و قضایی برای از سرگیری تولید در این واحدها هم مورد نظر است.
وی با رد برخی شبهات برای ورود گندم استانهای دیگر به گلستان گفت: سال قبل یک میلیون و 100 هزار تن گندم در استان خریداری شد که مصرف کارخانجات استان را تا پایان خرداد امسال نگه داشتیم. در سال 1402 ماهانه 46 هزار تن گندم به کارخانجات آرد استان داده میشد که این رقم الان به 51 هزار تن رسیده است.
مهری با بیان اینکه گندم مازاد برای کیفیت بخشی به آرد و نان دیگر استانها از گلستان خارج شده است، گفت: ماموریت اصلی ما اولویت دادن به تولید استان است. کارخانجات ماهانه 24 هزار تن آرد تولید میکنند و به استانهای دیگر میدهند. آرد استان ما به 25 استان دیگر ارسال میشود اما تولیدکنندگان ما حمایت نمیشوند و کمرشان از قبصهای سنگین برق در حال خم شدن است.
وی درخصوص قطعی برق و آثار آن بر روی عملکرد مراکز خرید محصول گفت: در روزهای گذشته در کارگروه خرید تضمینی محصولات کشاورزی، قرار شد برنامهای اتخاذ شود شود تا مراکز درگیر قطعی برق نشود. بنا شده با حضور مدیرعامل شرکت برق استان نقشه برداشت استان را مرور کنیم تا مراکز خرید با کمترین قطعی برق مواجه شوند هرچند ما مراکز دولتی را به ژنراتورها مجهز کردیم.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی گلستان گفت: گندم کالایی استراتژیک است که خرید، حمل و توزیع آن با دولت است. در فصل برداشت نیز فقط به کارخانجات آرد مجوز میدهیم که گندم خریداری کنند به غیر از آن دلال و واسطهای در کار نخواهد بود.
وی درخصوص ابلاغ دادستان گرگان درخصوص ممنوعیت خروج گندم از استان بیان کرد: منظور دادستان متوجه دلالان و واسطههایی است که ممکن است گندم را از کشاورزان خریداری کرده و از استان خارج کند برای همین خروج گندم با نظارت ما از مبادی استان انجام میشود.
مهری هم چنین بیان کرد: در استان ظرفیت ذخیره سازی گندم حدود یک میلیون و 200 هزار تن است. بعید است از سال قبل کسی گندم نگه داشته باشد که بخواهد امسال به مراکز خرید تحویل دهد. چون نگهداری گندم شیوه ای علمی است و نیاز به هوادهی و ضدعفونی دارد. با این وجود ممکن است گندم بذری در برخی انبارها وجود داشته باشد که ما بررسی کردیم و مقدار آن را میدانیم.
انتهای پیام/