18 خرداد 1404
3

سرپرست اداره‌کل حفاظت محیط‌زیست گلستان از آغاز عملیات اجرایی طرح احیای تالاب بین‌المللی گمیشان خبر داد و هم‌زمان نسبت به بحران مدیریت فاضلاب، کمبود نیرو و برخی نقدهای ناعادلانه درباره عملکرد محیط‌زیست استان هشدار داد.

معضل جدی فاضلاب برای محیط زیست گلستان/تصفیه ۲۶درصد فاضلاب‌ها
به گزارش خبرگزاری گرگان ما
- اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان، قدیر حسن‌زاده امروز در نشست فعالان محیط‌زیست و سمن‌های تخصصی استان گلستان، با ارائه گزارشی از وضعیت زیست‌محیطی استان در سال گذشته، از اجرای طرح انتقال آب دریای خزر به تالاب گمیشان خبر داد و اظهار کرد: این طرح با تخصیص اعتبار 16 میلیارد تومان اعتبار برای تأمین تجهیزات و راه‌اندازی ایستگاه پمپاژ اجرایی شده و پیش‌بینی می‌کنیم این طرح ظرف 9 ماه آینده به بهره‌برداری برسد.

سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست گلستان همچنین از مشارکت مثبت مردم در نجات حیات‌وحش استان سخن گفت و افزود: در سال گذشته، 40 گونه آسیب‌دیده توسط مردم تحویل ما شد که پس از تیمار، رهاسازی شدند. یکی از آخرین موارد، رهاسازی یک عقاب طلایی بود که بازتاب رسانه‌ای هم داشت.

وی با گلایه از برخی قضاوت‌های ناعادلانه درباره صدور مجوزهای زیست‌محیطی توضیح داد: در میان بیش از 14 هزار استعلام، فقط 6.3 درصد با مخالفت این اداره روبه‌رو شده که آن هم طبق ضوابط قانونی و معمولاً مربوط به مناطق چهارگانه حفاظت‌شده بوده است.

حسن‌زاده وضعیت فاضلاب‌های شهری را یکی از جدی‌ترین چالش‌های زیست‌محیطی استان دانست و بیان کرد: در حال حاضر سالانه 56 میلیون مترمکعب فاضلاب در گلستان تولید می‌شود، اما تنها 26 درصد آن به تصفیه‌خانه‌ها راه می‌یابد؛ این در حالی است که میانگین کشوری حدود 50 درصد است.

وی همچنین کمبود شدید نیروی انسانی در این نهاد را نگران‌کننده دانست و گفت: بر پایه ساختار مصوب سال 1391 باید 589 پست سازمانی فعال باشد، اما اکنون بیش از 60 درصد این پست‌ها بلاتصدی است. عملاً هر کارمند محیط‌زیست باید وظایف سه نفر را به دوش بکشد، که این وضعیت پایداری ندارد.

انتهای پیام/


https://gorganema.ir