معاون زراعت جهاد کشاورزی گلستان با اشاره به وضعیت نامناسب مزارع گندم و جو در بخشهایی از استان بر ضرورت آبیاری این اراضی برای جلوگیری از خسارتهای گسترده خشکسالی تأکید کرد.

محمد ناظری در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری تسنیم در گرگان با اشاره به شرایط خشکسالی در استان داشت: مزارع گندم و جو در نوار شمالی استان، وضعیت نامناسبی دارد و کشاورزان ممکن است با تداوم این شرایط با خسارتهای گسترده خشکسالی مواجه شوند.
معاون زراعت جهادکشاورزی گلستان بر لزوم اتخاذ تمهیدات ویژه در نوار میانی برای جلوگیری از تاثیر خشکسالی بر تولید تاکید کرد و افزود: عمده مزارع گندم استان در مرحله پنجهدهی، شروع پنجهدهی و بخشی نیز در مرحله ساقهدهی قرار دارند اما شرایط در نوار شمالی استان نامطلوب بوده و رشد رویشی در برخی مناطق متوقف شده است.
وی با تاکید بر اهمیت مدیریت مزارع در نوار میانی و جنوبی که از شرایط نسبتاً مناسبی برخوردارند، از تشکیل اکیپهای نظارتی خبر داد و گفت: این اکیپها متشکل از کارشناسان زراعت و حفظ نباتات در سطح شهرستانها ایجاد خواهد شد و نظارتهای آنان بر مزارع حتی در ایام تعطیلات نوروزی نیز ادامه خواهد داشت.
ناظری بیان کرد: رصد دقیق مزارع، به ویژه مزارع با بذور خودمصرفی، به منظور کنترل علفهای هرز و بیماریها و آبیاری بموقع مزارع، به خصوص در کمربند میانی و تحقق برش ابلاغی آبیاری از جمله موضوعات جدی است که باید کشاورزان و کارشناسان حوزه کشاورزی به آن توجه ویژه داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: در شرایط تنش خشکی، تخصیص کود مزارع تکثیری گندم، جو، کلزا و سیبزمینی به دلیل اهمیت تولید بذر، در اولویت قرار دارند. همچنین در کنار آن، کود آبیاری به همراه کود پتاسه و ظرفیت استفاده از کودهای غیر یارانهای نیز باید در دستور کار کشاورزان قرار بگیرد.
انتهای پیام/