مدیرکل میراث فرهنگی گلستان با اشاره به ایجاد زیرساختها در روستای آشوراده و امکان بازگشت مردم گفت: برای ساکنان این منطقه، امکان فعالیت در قالب اکولاژ فراهم شده و با طراحیهای هماهنگ با بافت جزیره، آنها میتوانند نیازهای گردشگران را پاسخ دهند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان، آیتالله سیدکاظم نورمفیدی امروز در دیدار با وزیر میراث فرهنگی با تأکید بر نقش جزیره آشوراده در آینده اقتصادی و فرهنگی گلستان اظهار کرد: آشوراده اگر بهدرستی سامان یابد، به یکی از نمادهای توسعه پایدار شمال کشور تبدیل خواهد شد. رفع موانع این پروژه باید در اولویت باشد و انتظار میرود دولت با حساسیت بالا این مسیر را تسهیل کند.
نماینده ولی فقیه در گلستان افزود: دیوار تاریخی گرگان نیز گنجینهای فراموششده است که احیای آن میتواند گلستان را در کانون توجه جهانی قرار دهد. این اثر، نهفقط یک سازه دفاعی بلکه یک روایت عظیم از تاریخ است.
وی با تأکید بر لزوم نجات شهر باستانی جرجان گفت: جرجان، شناسنامه تاریخی این سرزمین است. این شهر نباید قربانی غفلتها شود. باید با نگاه تمدنی و ملی، برای نجات و بازآفرینی آن برنامهریزی شود.
نورمفیدی افزود: گردشگری امروز اقتصادی مؤثرتر از نفت دارد. باید مسئولان استانی، در کنار کشاورزی و صنعت، بر این حوزه بهعنوان پیشران توسعه تمرکز کنند. ما ظرفیتهایی داریم که میتوانند الگوهای ملی توسعه باشند.
فریدون فعالی نیز در این دیدار گزارشی از وضعیت کنونی و پروژههای مهم سه حوزه مأموریتی این ادارهکل ارائه و اظهار کرد: در خصوص جزیره آشوراده، عملیات مرمت قلعه تاریخی این جزیره با اعتبار اختصاصیافته از سوی وزارت میراثفرهنگی آغاز شده و در سال جاری مبلغی بالغ بر 7 میلیارد تومان برای آن تخصیص یافته است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گلستان افزود: این قلعه تاریخی پس از مرمت، باززندهسازی خواهد شد و کاربری جدیدی برای آن تعریف خواهیم کرد تا در مسیر توسعه گردشگری منطقه مؤثر واقع شود. همچنین زیرساختهای روستای آشوراده آماده شده و مردم امکان بازگشت به خانههای خود را دارند. برای ساکنان این منطقه، امکان فعالیت در قالب اکولاژ فراهم شده و با طراحیهای هماهنگ با بافت جزیره، آنها میتوانند نیازهای گردشگران را پاسخ دهند.
فعالی درباره دیوار بزرگ گرگان نیز گفت: این دیوار که سالها مورد تأکید نماینده ولیفقیه در استان بوده است، اکنون در اولویت ثبت جهانی قرار گرفته و پرونده آن برای ثبت بینالمللی ارسال خواهد شد. بخشی از این دیوار نیز برای بازدید گردشگران احیا و ساماندهی میشود تا مردم بتوانند به صورت ملموس با این اثر فاخر تاریخی آشنا شوند.
انتهای پیام/