19 آذر 1401
357

مدیر منابع آب شهرستان گنبدکاووس گفت: پیرو مصوبات شورای تامین استان و شهرستان تعداد ۷۰ آب بندان غیرمجاز در مسیر رودخانه گرگانرود و در حوزه شهرستان گنبدکاووس در دی ماه امسال ظرف مدت ۱۰ روز به طور کامل قلع قمع و تخریب می شود.

۷۰ آب بندان غیرمجاز در حوزه شهرستان گنبدکاووس ظرف مدت ۱۰ روز تخریب می‌شود

به گزارش خبرگزاری فارس از گنبدکاووس، حسین ثابتی مدیر منابع آب شهرستان گنبدکاووس ظهر امروز در جلسه تدوین برنامه عملیات ساماندهی آب بندان های غیرمجاز در فرمانداری گنبدکاووس اظهار کرد: تخریب آب بندان های غیرمجاز از ابتدای سال در دستور کار جدی قرار گرفت و طی بررسی های انجام شده تعداد ۷۰ آب بندان به مساحت ۲۶۹ هکتار و حجم آب هشت میلیون و ۲۸۰ هزار متر مکعب به طول مجموع ۳۰ کیلومتر در مسیر رودخانه گرگانرود شناسایی شد.

وی تصریح کرد: همچنین در این بازدیدها تعداد ۶۸ آب بندان غیرمجاز با حجم اب ۱۲ میلیون مترمکعب خارج از بستر رودخانه و در اراضی کشاورزی حوزه شهرستان گنبدکاووس شناسایی شده است.

مدیر منابع آب شهرستان گنبدکاووس خاطرنشان کرد: در جلسات استانداری قلع و قمع و تخریب کامل همزمان این دو آب بندان ها در اراضی کشاورزی و بستر رودخانه در دستور کار قرار گرفت و ۱۰ جلسه کارشناسی و مستمر به صورت ماهانه با ترکیب گروه ۱۶ نفره از کارشناسان حوزه های مختلف امور سدها، رودخانه ها، توزیع آب و غیره برگزار شد که خروجی و نتیجه این جلسات بیش از ۷۰ مصوبه بود.

وی ادامه داد: در این مدت بیش از سه نوبت اطلاعیه، دعوت نامه و اخطاریه به صاحبان این آب بندان ها داده شده و جلسات تخصصی با این افراد برای توجیه غیرمجاز بودن و تاکید استانداری برای تخریب کامل برگزار شده است.

ثابتی گفت: مراحل تخریب آن با روش های گوناگون مانند انفجار، تخریب با ماشین الات و غیره بررسی شده و پیمانکاران نیز در چند نوبت از این آب بندان ها برای نحوه تخریب آن بازدید کرده اند.براورد هزینه تخریب این آب بندان ها در مجموع ۲۵ میلیارد تومان تخمین شده است.
وی بیان کرد: با توجه به مصوبه شورای تامین استان و شهرستان این آب بندان های غیرمجاز در دی ماه ظرف مدت ۱۰ روز تمامی این آب بندان ها را تخریب می کنند و تاکنون ۶ پیمانکار برای تخریب آنها انتخاب شده ‌که در مرحله نهایی عقد قرارداد هستند.

مدیر منابع آب شهرستان گنبدکاووس ابراز کرد: تاکنون هیچ اعتبار استانی و ملی برای هزینه تخریب آنها تامین نشده و در گام نخست از اعتبارات تملک دارایی شرکت آب منطقه ای گلستان استفاده خواهد شد.

وی یاداور شد: در شهریورماه امسال گزارشاتی مبنی بر استفاده اب این آب بندان ها برای کشت شالی دریافت کردیم که در بازدیدهای میدانی مقدار آب این آب بندان ها تخلیه شده و تنها برای پرورش ماهی آب انها نگهداری شد و تعدادی از موتور پمپ ها نیز در این راستا قلع و قمع شد که این ممانعت ها و بارش های یک ماه گذشته سبب شد تا اکنون حجم آب سد وشمگیر چهار میلیون و ۲۰۰ هزار مترمکعب، سد گلستان حدود دو میلیون مترمکعب و حجم آب سد بوستان نیز حدود دو میلیون مترمکعب باشد.

آب بندان های غیرمجاز شهرستان گنبدکاووس به دستور دادستان تخریب کامل می شود

معاون هماهنگی امور عمرانی فرمانداری ویژه شهرستان گنبدکاووس گفت: تخریب کامل آب بندان های غیرمجاز به طور ی که قابلیت احیای دوباره نداشته باشد جزو مصوبات شورای تامین بوده و به دستور دادستان شهرستان انجام می شود.

حمید گوگلانی اظهار کرد: در این مدت نشست های تخصصی و اخطاریه های لازم مبنی بر صید ماهیان پرورشی در این آب بندان ها صادر شده و هیچ عذری برای عدم تخریب آن وجود ندارد.

وی تصریح کرد: در حال حاضر ۴۵ آب بندان مجاز در خصوص پرورش ماهی در حوزه شهرستان گنبدکاووس به مساحت یکهزارو ۲۵۰ هکتار فعال بوده و ۱۶۵ موتور پمپ مجاز مشترک بین کشاورزان برای فعالیت های کشاورزی وجود دارد.

بخشداری و دهیاران برای اجرای تصمیم عادلانه تخریب آب بندان های غیرمجاز پای کار هستند

بخشدار مرکزی گنبدکاووس گفت: یکی از خواسته های دیرینه مردم روستاهای بخش مرکزی به ویژه روستاهای پایین دست تخریب این آب بندان های غیرمجاز است.

مرتضی احمدی اظهار کرد: این آب بندان های غیرمجاز در مسیر ۱۰ روستا قرار داده و تمامی اهالی این روستاها، دهیاران، شوراهای اسلامی روستاها و بخشداری برای اجرای این تصمیم عادلانه پای کار هستند.

انتهای پیام/۸۳۰۲۱


https://gorganema.ir