27 آذر 1401
195

معاون وزیر راه و شهرسازی گلستان و مدیرعامل شرکت بازافرینی شهری ایران گفت: بین ۱۵۰ هزار تا ۱۷۰ هزار نفر از جمعیت گلستان در بافت فرسوده قرار داشته و به طور مستقیم در معرض خطر هستند.

حدود ۱۷۰ هزار نفر از جمعیت گلستان در بافت فرسوده قرار دارند

به گزارش خبرگزاری فارس از گرگان، سید محمد آئینی در دومین جلسه ستاد بازآفرینی شهری پایدار استان گلستان در محل استانداری اظهار کرد: یکی از موضوعات مهم در کنار انجام اقدامات و عملکردها، جهاد تبیین و اطلاع رسانی فعالیت های انجام شده است.متاسفانه در قبال اقدامات انجام شده اطلاع رسانی و بیان این فعالیت ها برای مردم بسیار کم است.

وی تصریح کرد: در یکسال گذشته در دولت سیزدهم تعداد جلسات برگزار شده در حوزه بازافرینی شهری دو برابر سال قبل بوده و تاکنون ۲۳ جلسه در این حوزه برگزار شده است.

معاون وزیر راه و شهرسازی خاطرنشان کرد: مهمترین موضوع در بازافرینی شهری توجه به واحدهای مسکونی در بافت های فرسوده است.در حال حاضر ۵۴ هزار بنای ناپایدار در گلستان وجود دارد که جمعیتی بین ۱۵۰ هزار تا ۱۷۰ هزار نفر در ان ساکن بوده و به طور مستقیم در معرض خطر هستند.

وی با تاکید بر نوسازی مسکن به ویژه در بافت های فرسوده ادامه داد: باید به گونه ای عمل کرد تا مردم از نوسازی و احداث مسکن در بافت های فرسوده استقبال کرده و بسته های تشویقی در این راستا در نظر بگیریم.واحدهای مسکونی در هر شهر در مناطق کم برخوردار می بایست به متوسط استانداردهای مسکن همان شهر برسد.

آئینی گفت: در گام نخست می بایست وضعیت مسکن و سرانه های آموزشی، درمانی، بهداشتی و غیره مورد ارزیابی قرار گرفته و برنامه ریزی کنیم که با چه اعتبار و چه تعداد پروژه می توان فاصله بین مناطق کم برخوردار با مناطق برخوردار را کم کرد.

وی بیان کرد: نیازهای موردنظر در این محلات هدف باید دقیق بررسی شود و نباید اقدامات و برنامه های دستگاه های دولتی دیگر از این طریق انجام شود.در نیازسنجی باید با اولویت نوسازی مسکن، برنامه جامع اقدام مشترک را ارائه دهیم.

معاون وزیر راه و شهرسازی ابراز کرد: تعداد ۱۵۰ هزار واحد مسکونی در بافت فرسوده از طریق نهضت ملی مسکن بازسازی و یا احداث می شود که سهم استان گلستان سه هزار واحد مسکونی است. اگر بتوانیم با هر پلاک بافت فرسوده سه واحد مسکونی که میانگین کشوری بوده احداث کنیم ، مسکن های کم هزینه تر و کم زیانبار تر احداث کرده و هم فرصت برای تولید سه هزار واحد مسکونی در بافت فرسوده در گلستان ایجاد می شود.

وی گفت: با توجه به اینکه در بافت های فرسوده مالکیت با مردم بوده، جهاد نوسازی باید با حضور مردم انجام شود و در این مسیر نخستین کار رفع موانع موجود است.

آئینی با اشاره به بسته های تشویقی در این حوزه خاطرنشان کرد: اقدامات خوبی در این راستا صورت گرفته و در صدور پروانه و عوارض نوسازی و تراکم ساخت بین ۵۰ تا ۱۰۰ درصد تخفیف قائل شدیم که باید شهرداریها اعمال کنند و در صورت تخفیف ۱۰۰ درصدی می توانند از دولت این مقدار را مطالبه کنند.

وی یاداور شد: تلاش داریم تا بسته های تشویقی هم در بافت های تاریخی در شورای عالی معماری و شهرسازی مصوب کنیم.

 

 

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران بیان کرد: برای بافت های فرسوده زیر ۵۰ متر مربع نیز پروانه ساخت صادر می شود و در اراضی بیش از ۵۰ مترمربع با توجه به حدنصاب تفکیک، بسته های تشویقی در نظر گرفته شده است.

وی در خصوص آسفالت معابر خاکی شهری ابراز کرد: در سال اول دولت سیزدهم بیش از یکهزارو ۳۳۵ کیلومتر طول از معابر خاکی شهری در بافت های فرسوده از محل اعتبارات بازافرینی شهری با مشارکت شهرداریها آسفالت شده و با توجه به مصوبه ستاد ملی بازافرینی شهری ایران و با توافق با شهرداریها تا سه سال آینده هیچ معابر خاکی باقی نمی ماند.

معاون وزیر راه و شهرسازی یاداور شد: بیش از سه هزارو ۹۰۰ پروژه با مشارکت دستگاه های دولتی در حوزه بازافرینی در کشور انجام شده و پیش بینی می شود در برنامه هفتم توسعه نیاز است ۱۳ هزار پروژه در این بخش برای رفع محرومیت انجام شود.

وی ابراز کرد: طبق بند کاف تبصره ۱۱ قانون بازافرینی، دولت مکلف است برای تمامی اراضی تصرفی در سکونتگاه های غیررسمی سند صادر کند.زمانی که سند صادر شود شخص می تواند پروانه ساخت گرفته و با استفاده از تسهیلات بانکی نوسازی بافت فرسوده خود را انجام دهد.همچنین در قانون بودجه ۱۴۰۱ سازمان ملی مسکن مکلف است تا ۲۰ درصد از اراضی خود را با تایید راه و شهرسازی در اختیار بازافرینی شهری قرار دهد.

آئینی بیان کرد: سفیران نوسازی بم در سوم، چهارم و پنجم دی ماه همزمان با سالروز وقوع زلزله بم در سه شهر استان های کشور جلساتی را با منتخبین مردم محلات کم برخوردار، مدیران دولتی و سازندگان برگزار نموده تا همگی با مشارکت یکدیگر در نوسازی بافت های فرسوده گام های مهمی برداریم.

انتهای پیام/۸۳۰۲۱


https://gorganema.ir