18 شهریور 1402
71

یک مؤسسه انگلیسی با اجرای تحقیقاتی به پشت پرده ارتباط سران سابق کشور گابن با خانواده سلطنتی انگلیس اشاره کرد.

ارتباط پشت پرده حاکمان برکنار شده «گابن» با خاندان سلطنتی انگلیس

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از المیادین، سایت مؤسسه انگلیسی « Declassified UK» متخصص در امور سیاست خارجه این کشور با انتشار نتایج تحقیقات خود در خصوص رابطه میان سران سابق کشور آفریقایی گابن با خاندان پادشاهی انگلیس نوشت: بر اساس تحقیقات صورت گرفته، اعضای خانواده سلطنتی انگلیس ۱۴ بار با سران مستبد گابن دیدار کرده‌اند.

بر اساس این گزارش که با تیتر «چارلز همپیمان دیکتاتور خود را در کودتای غرب آفریقا از دست می دهد» منتشر شد، نشست‌های مذکور میان اعضای خانواده سلطنتی انگلیس و سران گابن پیش از مرگ ملکه الیزابت افزایش پیدا کرده بود به طوری که چارلز سوم پادشاه کنونی انگلیس به علی بونگو رئیس جمهور برکنار شده گابن نزدیک شده بود.

در این گزارش آمده است: با وجود آنکه گابن مستعمره سابق فرانسه به شمار می‌آید اما خاندان بونگو بارها و بارها تلاش کردند با سران انگلیس یک ائتلاف تشکیل دهند البته تلاش‌ها برای برقراری روابط با انگلیس به سال ۱۹۷۰ در زمان دیدار عمر بونگو با ملکه الیزابت در کاخ باکینگهام برمی گردد. در سال ۱۹۸۳ فرزند وی یعنی علی با یکی از نظامیان بازنشسته ارتش انگلیس در هتل هیلتون لندن دیدار کرد تا از نیروهای انگلیسی برای ایجاد گارد ویژه استفاده کند. با وجود آنکه وزارت خارجه انگلیس با این طرح مخالفت کرد اما خاندان بونگو همچنان برای برقراری ارتباط با انگلیس تلاش می‌کرد.

گفتنی است چندی قبل گروهی از نظامیان ارتش گابن با حضور در تلویزیون ملی این کشور اعلام کردند که نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری این کشور باطل و تمام نهادهای دولتی منحل می‌شوند.

انتخابات جنجالی ریاست‌جمهوری گابن تحت تدابیر شدید امنیتی برگزار شد و ستاد انتخابات این کشور اعلام کرد «علی بونگو» ۶۴ ساله رئیس‌جمهور گابن با کسب ۶۴ درصد آرا پیروز انتخابات شده و برای یک دوره دیگر رئیس‌جمهور گابن خواهد بود.

مخالفان، بونگو را به تقلب در انتخابات متهم کردند. میشل استفان بوندا، رئیس ستاد انتخابات گابن اعلام کرد که آلبرت اوندو اوسا، رقیب اصلی بونگو، با ۳۰.۷۷ درصد در جایگاه دوم قرار گرفته است. ستاد انتخاباتی بونگو اتهامات اوندو اوسا درباره «بی‌نظمی‌های انتخاباتی» را رد کرده است.

این کودتا، هشتمین کودتا در مناطق غربی و مرکزی قاره آفریقا و کشورهای تحت مستعمره فرانسه در ۳ سال گذشته است. آخرین کودتای نظامی در آفریقا مربوط به کشور نیجر است که در ۲۶ جولای گذشته صورت گرفت.

گابُن کشوری در غرب آفریقای مرکزی است که در کنار خلیج گینه و در سواحل شرقی اقیانوس اطلس قرار گرفته و با کشورهای جمهوری کنگو، کامرون و گینه استوائی همسایه است. گابن از سال ۱۸۸۶ از مستعمرات استوایی فرانسه در آفریقا بود که ۱۷ اوت ۱۹۶۰ استقلال خود را از فرانسه به دست آورد.


https://gorganema.ir