مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای گلستان دستاوردهای دو بخش راهداری و حمل و نقل را طی سفر هیات تخصصی، تجاری و اقتصادی استان به کشور ترکمنستان تشریح کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس از گرگان، عادل مصدقی صبح امروز در گفتگو با خبرنگاران اظهارکرد: صدور، تمدید و کاهش هزینههای روادید، حمل یکسره کالا، فعالیت مسافری و تجارت چمدانی و اصلاح وضعیت راه اینچه برون تا استان بالکان ترکمنستان در سفر به ترکمنستان مورد توجه استاندار و هیات همراه بوده است.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای گلستان با اشاره به طی طریق و بازدید میدانی 7.5 ساعته این هیات از منطقه آوازه استان بالکان تا مرز اینچه برون، افزود: مقدمات ترمیم و بهسازی این مسیر 230 کیلومتری، فراهم و پیمانکار ایرانی برای تهیه طرح و مطالعات مشخص شده و در کمیسیون مشترک اقتصادی اواخر مهرماه جاری وزیر راه و شهرسازی و هیات همراه در کشور ترکمنستان، نهایی و وارد فاز اجرایی خواهد شد.
به گفته مصدقی، در دیدار رئیس شورای خلق ترکمنستان با مقام معظم رهبری هم بر اهمیت این کریدور جنوب به شمال که گلستان هم جزو استانهای دخیل در این کریدور بوده، تاکید شده است.
وی با درک نارضایتیهای رانندگان از وضعیت نامناسب این مسیر از اتفاقات مبارک آینده ای نزدیک، اظهار امیدواری کرد و گفت: ترانزیت و حمل و نقل بینالمللی کالا از موضوعات اولویت دار کشور و استان است و در شرایط جدید منطقه ای لازم است از فرصتهایی که با کشور ترکمنستان ایجاد شده، نهایت استفاده را ببریم.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای گلستان از موضوعات مهم دیگر را، حمل یکسره کالا بیان کرد و افزود که در نشست استاندار بالکان و قائم مقام وزیر امور خارجه بر تسهیل این موضوع تاکید شده است.
به گفته مصدقی، افزایش مدت زمان تمدید و کاهش هزینههای مترتب بر ویزای رانندگان نیز موضوع دیگری بوده که قرار شد طی یاداشت های رسمی، اعلام و تصویب شود.
وی ادامه داد: بحث مهم دیگر فعالیت حمل و نقل مسافربری و تجارت چمدانی مرز اینچه برون با بازگشایی سالن مسافری مرز است که طی توافقات بعمل آمده بزودی اتفاق خواهد افتاد.
مصدقی اعلام کرد که بعد از اصلاح وضعیت نامناسب جاده نامبرده این آمادگی وجود دارد که انجمن مسافری گلستان برای جابجایی مسافر، اتوبوس هایی را بین گرگان و استان بالکان برقرار کند.
وی با بیان اینکه این موضوع هم در یادداشتهای رسمی مورد توجه قرار خواهد گرفت، گفت: تمام تلاش دولت سیزدهم و استاندار گلستان بر این است که اتفاقات خوبی برای استان بالکان و گلستان بیفتد که منشاء خیر و توسعه استان، کشور و ارتباطات بیشتربا ترکمنستان باشد.
گفتنی است از سال گذشته و همزمان با بازگشایی و از سرگرفتن تبادلات اقتصادی مرز اینچه برون تاکنون، ترانزیت کالا از این پایانه به سمت ترکمنستان و قزاقستان به 150 ناوگان ورودی و خروجی رسیده است.
رشد ورودی کالا با کامیون و تریلی در ۶ ماهه سال ۱۴۰۲ نسبت به مدت مشابه پارسال ۴۶ درصد و خروجی کالا ۵۳ درصد افزایش یافته است.
پایان پیام/۸۳۰۲۶