رئیس جهادکشاورزی گلستان از راهاندازی دومین مرکز پایش و هوشمندسازی کشاورزی کشور در استان خبر داد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان، محمد برزعلی امروز در نخستین همایش ملی حقوق کشاورزی و مواد غذایی گفت: استان گلستان اقلیم متنوعی دارد که همین امر سبب شده تا در تولید محصولات نیز شاهد تنوع محصولات باشیم که برخی از این محصولات اساسی و راهبردی است.
رئیس جهادکشاورزی گلستان با بیان اینکه مدلسازی در بخش کشاورزی باید مورد توجه قرار بگیرد، افزود: با توجه به وجود حداقل هشت نوع اقلیم در گلستان و با توجه به استفاده از مدلسازی و بهکارگیری هوش مصنوعی، پیشنهاد ما به وزارت جهادکشاورزی این بود که بتوانیم دومین مرکز پایش و هوشمندسازی کشاورزی کشور در این استان راهاندازی کنیم که خوشبختانه این کار انجام شد.
وی با اشاره به اهداف ایجاد مرکز پایش و هوشمندسازی کشاورزی در استان خاطرنشان کرد: این مرکز کمک میتواند تا بتوانیم محصولات غذایی را ردیابی و سلامت آنها را بررسی کنیم. همچنین برخی موضوعات مانند تغییرات اقلیمی نیز میتواند از طریق این مرکز انجام شود.
برزعلی ادامه داد: تلاش ما توسعه و رشد کمی و کیفی در حوزه کشاورزی است و برای این کار نیازمند بهره گیری از ظرفیت شرکتهای دانش بنیان هستیم. این امر میتواند به افزایش تولیدات بخش کشاورزی و صادرات این محصولات منجر شود.
مشاور حقوقی معاون برنامهریزی وزارت جهاد کشاورزی نیز در این مراسم گفت: جای افراد متخصص در وزارت جهادکشاورزی برای تدوین آییننامهها و دستورالعملها خالی است.برای نمونه در حالی که وزارت جهاد کشاورزی باید سالانه 130 میلیون تن غذا در کشور تولید کند اما بخش زیادی از وقت و توان این نهاد صرف چالشهای مربوط به زمین میشود.
علی رشیدی خاطرنشان کرد: برای جلوگیری از تغییر کاربری قوانینی تصویب شده است اما به خوبی اجرا نمیشود. متأسفانه ویلاسازیها سبب شده تا بخشی از اراضی کشاورزی از بین برود.
وی افزود: توجه و لزوم بازنگری در برخی قوانین در بخش کشاورزی میتواند بخش زیادی از چالشها و مشکلات ما را برطرف کند، ضمن آنکه باید اجرای قوانین نیز مورد تأکید قرار داشته باشد.
در پایان این مراسم از دو جلد کتاب در مبحث حقوق کشاورزی شامل کتاب « مبانی حقوقی تولید، عرضه و مصرف محصولات تراریخته کشاورزی» تالیف و تدوین محمد برزعلی، عباس تابش، مرتضی واحدی، سید داوود موسوی و همچنن کتاب « مبانی حقوقی و ساختارهای نظام ارگانیک( محصولات غذایی و کشاورزی) تالیف و تدوین دکتر محمد برزعلی و محمدرضا رضاپناه رونمایی شد.
انتهای پیام/