20 فروردین 1404
14

رئیس سازمان جهادکشاورزی گلستان با اشاره به افزایش سطح زیرکشت پنبه در استان گفت: بر اساس الگوی کشت امسال 29 هزار هکتار پنبه در گلستان کشت می‌شود که دو هزار هکتار آن به روش مکانیزه انجام خواهد شد.

رونق طلای سفید در گلستان/ کشت پنبه در ۲۹ هزار هکتار‌
به گزارش خبرگزاری گرگان ما
- اخبار استانها -

ابراهیم هزارجریبی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری تسنیم در گرگان با اشاره به افزایش سطح زیرکشت پنبه در سال زراعی جاری اظهار کرد: براساس الگوی کشت امسال 29 هزار هکتار پنبه در گلستان کشت می‌شود که دو هزار هکتار آن به صورت مکانیزه انجام می شود. این در حالی است که سطح زیرکشت پنبه در استان در سال زراعی قبل حدود 12 هزار هکتار بود.

رئیس جهادکشاورزی گلستان به مزایای برداشت مکانیزه وش پنبه اشاره کرد و افزود: با اجرای این طرح، روش‌های قدیمی برداشت دستی که همراه با مشکلات متعددی مانند وجود الیاف غریبه بود، به تدریج کنار گذاشته می‌شود در نتیجه، کیفیت الیاف پنبه به طور قابل توجهی افزایش می‌یابد و محصول نهایی مناسب‌تر برای استفاده در صنایع پیشرفته خواهد بود.

وی گفت: تاکنون برداشت وش پنبه در کشتزارهای استان به صورت دستی انجام شده است و این روش، علاوه بر کاهش کارایی، باعث می‌شود الیاف غریبه ناشی از استفاده از پیش‌دامن‌های دارای الیاف پلاستیکی و کیسه‌های پلاستیکی در جمع‌آوری محصول کیفیت پنبه را در کارخانه‌ها کاهش دهد که این موضوع، یکی از مهم‌ترین مشکلات موجود در زنجیره تولید پنبه است.

هزارجریبی کشت و برداشت مکانیزه را کم هزینه‌تر دانست و گفت: در حال حاضر در سطح دو هزار هکتار کشت و برداشت مکانیزه پنبه را در نظر گرفتیم.

هزارجریبی با بیان اینکه در زارعت پنبه مهمترین موضوع بذر است، افزود: خوشبختانه در این زمینه مشکلی نداریم ما بحث برداشت پنبه است که هزینه زیادی را برای بهره برداران دارد. 

وی ادامه داد: ارقام جدید دارای عملکرد بالایی در واحد سطح هستند و اگر کشاورزان تمام مراحل زراعت تحت نظارت کارشناسان متخصص انجام دهند می‌توانند 6 تا هفت تُن وش پنبه در هکتار تولید کنند.

انتهای پیام/


https://gorganema.ir