30 تیر 1404
3

مدیرکل شیلات استان گلستان پرورش ماهی در قفس را یکی از مهم‌ترین محورهای اقتصاد دریامحور دانست و گفت: تاکنون برای تولید پنج هزار تن ماهی مجوز صادر شده و 70 قفس در دریا مستقر شده‌است.

تولید ۵ هزار تن ماهی در قفس/تولید خاویار در دستور کار شیلات گلستان
به گزارش خبرگزاری گرگان ما
- اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان، اسماعیل جباری امروز در نشست خبری با رسانه های استان اظهار کرد: حدود 30 هزار تن پرورش آبزیان در استان انجام می‌شود که شامل 25 هزار تن پرورش ماهی گرمابی، سه هزار و 700 تن میگو، هزار و 200 تن ماهی در سرشاخه‌ها و صید حدود 900 تن انواع ماهی از دریاست.

مدیرکل شیلات گلستان با بیان اینکه امیدواریم با اجرای برنامه‌های در دست اقدام، در آینده نزدیک به پنج هزار تن تولید میگو و هزار تن پرورش ماهی در قفس برسیم، افزود: تولید میگو سال 1400 حدود 500 تن در استان بود که با تلاش بخش خصوصی امروز این رقم به چهار هزار و 500 تن رسیده است.

وی با بیان اینکه در گذشته گلستان مهد تولید خاویار به عنوان طلای سیاه بود، گفت: متاسفانه امروزه با صیدغیر مجاز و برداشت بی رویه این آبزی در دریای خزر بسیار کمیاب شده است که با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی تلاش به احیای این صنعت داریم.

جباری از آمادگی بخش خصوصی برای سرمایه گذاری پرورش هزار و 500 تن گوشت و 100 کیلو خاویار در منطقه ترکمن خبر داد و اضافه کرد: احیای صنعت پرورش ماهیان خاویاری به عنوان یکی از اهداف مهم اداره کل شیلات استان محسوب می‌شود و به افزایش اشتغال پایدار زنان سرپرست خانوار و اقشار محروم آن منطقه کمک زیادی می‌کند.

وی پرورش ماهی در قفس را یکی از مهم‌ترین محورهای اقتصاد دریامحور دانست و اضافه کرد: تاکنون برای تولید پنج هزار تن ماهی مجوز صادر شده و 70 قفس در دریا مستقر شده‌است.

مدیرکل شیلات گلستان صیادی را یکی دیگر از بخش‌های اشتغال و درآمدی مردم استان از دریا دانست و افزود: صیادان باید بدانند که با پرورش ماهی، آینده خودشان را تضمین می‌کنند. ما در حال آموزش و تجهیز صیادان به قفس‌های پرورشی هستیم. حتی به فکر راه‌اندازی مزارع خانگی با آب شور در مناطق محروم هستیم. چند طرح با شرکت‌های دانش‌بنیان شروع شده که از آب دریای خزر برای پرورش خانگی ماهی استفاده شود.

وی با بیان اینکه استان با کمک همه مسئولان و همراهی مردم در اقتصاد دریا محور پیشتاز است، افزود: از همه سرمایه‌گذاران، متخصصان و بومیان دعوت می‌کنم که در این مسیر با ما همراه شوند تا با برنامه ریزی درست آینده روشنی را برای استان رقم بزنیم.

جباری ادامه داد: تجربه موفق گلستان در استفاده بهینه از ظرفیت‌های دریای خزر، نمونه‌ای ارزشمند از مدیریت منابع طبیعی در شرایط سخت کم‌آبی است چراکه دستاوردهای چشمگیر در پرورش میگو، توسعه ماهیان قفسی و خاویاری و حرکت به سمت صادرات، نشان‌دهنده عزم راسخ مسئولان و فعالان بخش شیلات است. 

وی یادآور شد: با استمرار حمایت‌ها و مشارکت بخش خصوصی و بومیان، می‌توان آینده‌ای روشن برای اقتصاد دریا در استان گلستان متصور بود، آینده‌ای که نه تنها به افزایش تولید و اشتغال کمک می‌کند بلکه نقشی موثر در حفظ ذخایر طبیعی و توسعه پایدار منطقه ایفا خواهد کرد.

انتهای پیام/


https://gorganema.ir