دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر گلستان گفت: از ابتدای سال تاکنون، تعداد یکهزار و ۱۶ نفر در استان به عنوان معتاد متجاهر جمع آوری شدند.
به گزارش خبرگزاری فارس از گرگان مهدی طالبی، دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر گلستان ظهر امروز در نشست خبری با خبرنگاران اظهار کرد: مهمترین و نخستین اولویت شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان گلستان در برنامه امسال جمع آوری معتادان متجاهر در سطح استان است. معتادان متجاهر امنیت اجتماعی و ویترین اجتماعی جامعه را آسیب زده و حضور آنها در خیابان ها و پارک های سطح شهر سبب تخریب ویترین اجتماعی خواهد شد.
وی تصریح کرد: توانمندسازی اشتغال در کنار جمع اوری معتادان متجاهر (مراکز ماده۱۶) از اقدامات اصلی ما در این حوزه است. در اولین طرح مبارزه و جمع آوری معتادان متجاهر در نوروز امسال ۷۰۰ نفر در این راستا جمع آوری شدند که در حوزه جرائم ۱۲ درصد کاهش داشته است.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر گلستان خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه ظرفیت مراکز نگهداری ما در حوزه ماده ۱۶ ، ۱۰۰ نفر بوده اما با اینحال امسال تاکنون هزارو ۱۶ نفر معادل ۸۸ هزار نفر ساعت در این رابطه جمع آوری و نگهداری شدند که نسبت به ۹ ماه سال گذشته حدود ۱۴ درصد رشد داشته است. حداقل مدت زمان نگهداری این افراد سه ماه و حداکثر ۶ ماه است.
وی ادامه داد: مرکز نگهداری ماده ۱۶ در توسکستان با ظرفیت ۱۰۰ نفر در حال فعالیت بوده که با پیگیری های انجام شده توسعه فضای این مرکز در دستور کار قرار گرفت و قرار است چندین سوله به ظرفیت این مرکز اضافه شده و ظرفیت آن به ۴۰۰ نفر ارتقاء یابد. این سوله ها با مشارکت شهرداری احداث می شود و در کنار احداث این سوله ها حدود دو سوله دیگر با مشارکت خیرین برای توانمندسازی اشتغال معتادان متجاهر در نظر گرفته می شود.
طالبی گفت: با مشارکت جهاد کشاورزی گنبدکاووس، فرمانداری و مشارکت نیکوکار گنبدی حاج محمد شهرکی زمینی به مساحت ۲۶ هزار مترمربع از اراضی جهاد کشاورزی برای احداث مرکز ماده ۱۶ مردان با ظرفیت ۴۵۰ نفر احداث خواهد شد که تلاش داریم این مرکز تا پایان امسال به بهره برداری برسد.
وی با اشاره به اینکه چند طرح در راستای مبارزه با مواد مخدر در استان گلستان در حال اجرا است بیان کرد: مدیریت یکپارچه سازی غربالگری معتادان متجاهر به صورت پایلوت ملی و طرح یاریگران زندگی در روستاها در کنار سه استان دیگر در استان گلستان اجرا می شود.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر گلستان ابراز کرد: در طرح یاریگران زندگی در روستاها قرار است این طرح بمدت سه سال اجرا می شود و در سال نخست تعداد ۳۰۰ روستا در این طرح شناسایی و جامعه نخبگانی متشکل از امام جماعت، دهیار، اعضای شوراهای روستاها، چند تن از بزرگان، مسئولان مراکز اموزشی، بهورز، فرمانده پایگاه مقاومت بسیج تشکیل شده تا با محور مردم محور و مردم پایه و روستا محور و روستا پایه برنامه های گفتمانی و فرهنگی منطبق با شرایط محیطی ان روستا ارائه و سپس اسیب ها به دستگاه های بالادستی برای تخصیص اعتبار و رفع آسیب ها ارائه شود.
وی افزود: تربیت کادر متخصص یکی دیگر از برنامه های مهم این شورا بوده و امسال تعداد ۱۲۰ نفر از نیروی انسانی اموزش های تخصصی را در راستای پیشگیری از اعتیاد اموزش خواهند دید و تا پایان سال ۱۴۰۲ تعداد یکهزارو ۵۰۰ نفر کادر تخصصی اموزش می بینند.
طالبی یاداور شد: امسال بالغ بر ۳۰ هزار نفر در مراکز سرپایی و تعداد ۶ هزارو ۲۰۰ نفر در مراکز اقامتی ما تحت درمان قرار گرفتند.
وی خاطرنشان کرد: امسال بطور میانگین بصورت مستقیم و غیرمستقیم مبلغ ۱۶۷ هزار میلیارد تومان از اعتبارات کشور صرف مبارزه با مواد مخدر شده در صورتی که این اعتبار می بایست صرف مولد سازی و اعتلای سیستم اقتصادی و رفاه شود.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر گلستان بیان کرد: نگاه ما در حوزه مبارزه با مواد مخدر نگاه اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر است و معتقدیم مبارزه با مواد مخدر مانند مبارزه، پیشگیری و کنترل ویروس کرونا می بایست با مشارکت اجتماعی، مردم محور و ایجاد حساسیت در لایه های مختلف جامعه انجام شود.
وی ابراز کرد: کارشناسان معتقدند که فرد با اعتیاد به مواد مخدر سبب مرگ اقتصادی، مرگ سیاسی، مرگ اجتماعی، مرگامنیتی برای خود شده و نخستین کسی که از اعتیاد مواد مخدر دچار آسیب می شود خود فرد معتاد خواهد بود.
طالبی گفت: در مبارزه با مواد مخدر گروه های مردمی، رسانه ها و حتی خیرین در ایجاد مراکز مختلف نگهداری و درمان این جامعه هدف می تواند نقش بسزایی داشته باشند.
انتهای پیام/۸۳۰۲۱