02 اسفند 1401
176

استاندار گلستان گفت: در اجرای برنامه های مبارزه با مواد مخدر و کاهش آسیب های اجتماعی راهبرد و رویکرد ما مبتنی بر مشارکت های مردمی است.

راهبرد استان گلستان در کاهش آسیب های اجتماعی مبتنی بر مشارکت های مردمی است

به گزارش خبرگزاری فارس از گرگان علی محمد زنگانه ظهر امروز در مراسم افتتاح متمرکز طرح یاریگران زندگی در روستا در سالن ورزشی شهدای روستای نصراباد با حضور معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور اظهار کرد: برای کنترل و کاهش اسیب های اجتماعی به ویژه ناشی از مواد مخدر بیش از ۲۰ مخور در نظر گرفته شده که برای اجرایی شدن اهداف این محورها سازمان های اصلی و همکار پیش بینی شده است.

وی تصریح کرد: موضوع اعتیاد و قاچاق مواد مخدر جزو اولویت اصلی در حوزه اسیب های اجتماعی است زیرا خود اعتیاد بعنوان یک عامل برای ایجاد اسیب های اجتماعی دیگر موثر است.

استاندار گلستان با اشاره به اسیب های سیاسی، فرهنگی، اجتماعی ناشی از اعتیاد خاطرنشان کرد: موضوع اعتیاد و موادمخدر تبعات زیادی در حوزه های مختلف سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و غیره داشته و باعث فروپاشی خانواده ها و پیامدهایی مانند طلاق،! وقوع جرم و جنایت های دیگر خواهد داشت.

وی ادامه داد: در شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان برنامه های متنوعی با محورهای مختلف در راستای مقابله با مواد مخدر و اسیب های اجتماعی پیش بینی شده زیرا اگوی مصرف مواد مخدر تغییر کرده و ما شاهد تولید این مواد و روانگردان ها بصورت پنهانی و در زیرپله ها هستیم.

زنگانه گفت: استفاده حداکثری از مردم و سازمان های مردم نهاد در حوزه پیشگیری، درمان و مقابله بسیار تاثیرگذار بوده و بخش خصوصی و مردم نقش بسزایی در این حوزه ها دارد.

وی بیان کرد: موضوع فرهنگی و پیشگیری از موضوعات مخمی بوده که باید مورد توجه قرار گیرد و معتقدیم که اگر یک ریال در حوزه پیشگیری هزینه کنیم ده برابر ارزش افزوده ایجاد می شود و برای مقابله با اسیب ها و جرائم اتفاق افتاده باید بین ۱۰ تا ۱۷ برابر هزینه نماییم.

استاندار گلستان با اشاره به طرح یاریگران زندگی در روستا ابراز کرد:! با توجه به اینکه ۴۷ درصد جمعیت استان در روستاها ساکن بوده ، اجرای این طرح در روستاها یک راهبرد صحیح و درست در کاهش و مبارزه با مواد مخدر خواهد بود. راهبرد ما در شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان، اجرای برنامه ها مبتنی بر مشارکت های مردمی است.

وی افزود: استان گلستان این امادگی را دارد که پایلوت و اجرای برنامه ها و طرح ها بصورت ازمایشی باشد. اگر امروز بیش از یکهزار نفر معتاد متجاهر ساماندهی می شود نشان می دهد که ظرفیت نگهداری معتادان متجاهر با ۱۰۰ نفر برای استان کافی نیست.

زنگانه یادآور شد: در این راستا با مشارکت شهرداری و شورای اسلامی شهر مرکز ماده ۱۶ را از ظرفیت ۱۰۰ نفر به ۵۰۰ نفر افزایش دادیم و بزودی عملیات اجرایی این مرکز با حضور دبیرکل آغاز می شود.همچنین مرکز ماده ۱۶ بانوان و تجهیز ان در شهرستان گنبدکاووس با محوریت شرق گلستان آماده بوده و بزودی به بهره برداری می رسد.

در این مراسم از خانواده شهدای مبارزه با مواد مخدر بصورت نمادین تجلیل شد و حکم اعضای کانون یاریگران زندگی در روستا به صورت نمادین به اعضای کانون این طرح در روستای نصراباد اهدا شد.

در پایان بیاد ۸۳ شهید مبارزه با مواد مخدر استان گلستان سه نهال بصورت نمادین توسط مسئولان غرس شد و مابقی ان نیز در روستاهای اجرای طرح غرس خواهد شد.

انتهای پیام/۸۳۰۲۱


https://gorganema.ir